Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Computer loopt constant vast...

05-01-2013, 13:09 door R3zonance, 6 reacties
Hallo Security.nl ik heb een vraagje voor jullie in de hoop dat jullie mij misschien wat beter de weg zou kunnen wijzen hoe dit probleem op zou kunnen lossen.

Ik heb sinds kort(Kerst) een nieuwe Videokaart gekregen, een ASUS HD7770-2GD5 om precies te zijn... Maar werkt bij bepaalde spellen niet helemaal correct.
Ik heb het op diverse games uitgeprobeerd, voorbeeldjes: Left 4 Dead 2, Perfect World International en Command & Conquer: Red Alert 3.
Het valt mij wel op dat ik bij Left 4 Dead 2 af en toe witte vlekken in de textures ziet maar vrijwel direct corrigeert.
Zodra ik in Perfect World International zit slaat mijn computer zonder pardon zomaar vast(gisteren tot 4x achterelkaar gebeurt en nog steeds niet opgelost)
en bij Red Alert 3 is er niks op aan te merken.
Bij alle 3 speel ik alles op zijn hoogste instellingen op Perfect World International na.
Daar speel ik alles op Low en Resolutie op 1920 x 1080 specifiek om de lag ietsjes te verminderen...
Ah fijn, na ongeveer 5~10 minuten bij Perfect World International loopt mijn computer compleet vast.
Het rare hiervan is dat ik op dat moment de Internet Radio aan had staan, sinds dat ik deze uit had staan bij de 5de poging was er niks aan het handje.
Het gekke hiervan is dat ik dit probleem alleen bij Perfect World International heb...
Het is mij ook opgevallen dat ik in Perfect World heel soms Witte strepen links onderin het beeld zie verschijnen maar ook weer vrijwel direct corrigeert.
Alle drivers zijn up-to-date volgens ASRock en ATi, de laatste update voor de 7xxx series schijnt versie 12.10 te zijn.

PS: Hiervoor had een Sapphire HD4870 Vapor-x 1GB GDDR5 GFX, had geen enkele problemen met deze videokaart. Ik zit er natuurlijk niet op te wachten dat ik weer op mijn oude videokaart zou moeten werken :P

Ik ben zelf ook aan het googlen geweest, maar daar kwam ik niet echt ver mee. Las iets over een ULPS instelling, maar was blijkbaar al uitgeschakeld by default. (Schijnt iets van een Power Saving instelling te zijn???)
Misschien dat iemand al eens eerder tegen dit soort problemen tegenaan zijn gelopen en op hebben kunnen lossen?
De voeding is ook doorgemeten en is positief.

Misschien dat PCIe 3.0 kaarten niet goed samenwerkt met een PCIe 2.0 aansluiting???
Ik weet het allemaal niet meer, en gaat ook ver over mijn pet op dit moment.
Misschien dat ik via jullie ietsjes wijzer wordt wat er aan de hand zou kunnen zijn..

Mijn Specificaties:

Intel i7-980
8GB Kingston DDR3(2x4 zelfde ram/geen kit)
2TB Samsung HDD
ASUS HD7770-2GD5
ASRock X58 Extreme (Socket 1366)

Alvast bedankt :)
(mijn excuses als mijn Nederlands nogal slecht overkomt)
Reacties (6)
05-01-2013, 13:27 door Flashback956
Hallo

Ik wil niet vervelend doen maar je snapt hopelijk wel dat security.nl vrijwel alleen over security gaat. M.a.w. de mensen hier hebben dus minder verstand van hardware en software (games). Wat ik je dus aanraad is om op hardware.info of/en tweakers.net een account aan te maken en deze vraag nogmaals te stellen. Waarschijnlijk krijg je dan veel meer reacties en is de kans groter dat het probleem wordt opgelost.

Groeten,

Joeri
05-01-2013, 13:29 door igor
Ik denk dat je deze vraag beter hier kan stellen : http://www.helpmij.nl/

http://www.helpmij.nl/forum/forumdisplay.php/95-Hardware
05-01-2013, 13:40 door R3zonance
Zal ik doen, mijn excuses hiervoor. :)
Het was op zijn minst het proberen waard
05-01-2013, 16:54 door Anoniem
lijkt mij een codec probleem/crash als je computer vastloopt wanneer je beide internetradio en een spel speelt.
Verleden heb ik nog wel eens bsod gehad met VLC , 2 weken geleden nog , maar niet bekend waarom vlc dat doet alleen dat de win7 core crashed..
Probeer in iedergeval de laatste dx9 +10/11 te instaleren.
Google eens naar titel spel - crash - videokaart etc.. altijd iemand die ook die problemen heeft en update je spel naar laatste patch.
05-01-2013, 22:59 door Anoniem
Hoewel Flashback en Igor gelijk hebben,is er mischien op dit forum toch nog wel iemand die jou wil/kan helpen.Dit forum gaat idd over security,maar zo nu en dan een technische vraag die niet direkt met veiligheid te maken heeft (of toch wel,kan malware niet een oorzaak zijn van het vastlopen van een pc?) toch ook weleens (beknopt) behandeld worden? Heb je al een paar malwarescans gedaan? Bijv. met Malwarebytes,Hitman Pro,Norton Power Eraser,Superantispyware, F-Secure Blacklight rootkitscan,om er eens een paar te noemen? Ik heb ook weleens malware in (voorgeinstalleerde) games op mijn pc's aangetroffen.Ik zou zeggen hou dit forum in de gaten,zowiezo interessant en leerzaam qua veiligheid op de pc/internet,en wellicht is er toch iemand die jou kan helpen.En doe even wat scans om te zien of er geen verdachte zaken worden aangetroffen die mogelijk e.e.a. op jouw pc veroorzaken.Succes met het oplossen van je probleem.
07-01-2013, 23:19 door Anoniem
Wat je kan proberen is je verdiepen in "Drivercleaners" dat zijn speciale progjes die oude resten van vorige drivers kunnen verwijderen na een scan!
Dit kan bsods crashes etc. voorkomen.

Ccleaner is vaak een extra hulpje voor een snelle pc in combo met ccenhancer, wel altijd backuppen.

Verder zou ik de cpu ventilator etc. nakijken voor stof, goed koeling is belangrijk, kan ook crashes voorkomen.
Nog verder zou ik kijken of je voeding wel sterk genoeg is om je nieuwe videokaart te voeden, en of deze "dedicated" videokaart voedinglijnen heeft, of dat deze ook vol stof zit, en heet word wat een onstabiel systeem veroorzaakt.

Groet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.