image

McAfee bespioneerde politie via besmette laptops

maandag 7 januari 2013, 13:18 door Redactie, 5 reacties

Anti-viruspionier John McAfee zou geruime tijd Belizaanse politieagenten en politici hebben bespioneerd via laptops die hij ze zelf had gegeven. Dat laat McAfee op zijn eigen weblog weten. "Ik kocht 75 van deze goedkope laptops en installeerde met betrouwbare hulp op alle machines keyloggers." De malware zou vervolgens allerlei bestanden hebben teruggestuurd.

Ook maakte de keylogger het mogelijk voor McAfee om de webcam en microfoon in te schakelen. Om zijn doelwitten niets te laten vermoeden, liet hij de laptops opnieuw inpakken. Vervolgens gaf McAfee de computers als cadeau weg aan ambtenaren, politieagenten, assistenten van ministers en vrienden en vriendinnen van invloedrijke personen. Vervolgens huurde McAfee verschillende mensen in om de bestanden te analyseren die de malware terugstuurde.

Keylogger
Zelf verzamelde hij de wachtwoorden van e-mail-, Facebook- en forumaccounts. Uiteindelijk trainde McAfee naar eigen zeggen 29 personen om software op andermans computer te installeren als die aan het eten of slapen waren. Ook leerde hij de 'operatives' hoe ze informatie van mobiele telefoons konden achterhalen.

Naar eigen zeggen zocht McAfee bewijs van corruptie op het hoogste niveau binnen het overheidsapparaat. De anti-viruspionier woonde geruime tijd in het land, maar besloot te vluchten nadat de politie hem wilde spreken in verband met de moord van zijn buurman. Inmiddels bevindt McAfee zich weer in de Verenigde Staten.

Volgens Mikko Hypponen van het Finse F-Secure gaat het om de Total Spy spyware van IwantSoft en zou de keylogger niet door de anti-virussoftware van McAfee worden gedetecteerd.

Reacties (5)
07-01-2013, 13:27 door Anoniem
Hehe wat een dwaas. Als anti-virus goeroe malware gaan verspreiden. Ik denk niet dat de huidige topman binnen McAfee erg blij wordt van alle berichtgeving de laatste tijd.
07-01-2013, 15:09 door Anoniem
De man houdt er rare praktijken op na.
07-01-2013, 21:51 door Anoniem
Nou fijne AV software maakt die vent dan, ik heb McAfee al sinds 199x afgezworen, en maar goed ook.
08-01-2013, 05:46 door WesleySmalls
Nou als hij niet voor moord word veroordeeld word hij dit hierdoor wel, neem iig aan dat dit ook in Belize illegaal is
08-01-2013, 15:42 door Anoniem
Nu is het officieel: klap van de molenwiek gehad ! En bewijst maar weer dat McAfee als produkt er vooral voor de producenten (en hun broodbazen) is en niet voor de consument :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.