image

60 miljoen Windows 8 licenties verkocht

woensdag 9 januari 2013, 10:04 door Redactie, 5 reacties

Sinds de lancering op 26 oktober zijn er 60 miljoen licenties van Windows 8 verkocht, zo heeft Microsoft tijdens het jaarlijkse J.P. Morgan Tech Forum op de CES-beurs in Las Vegas laten weten. Volgens Windows Chief Marketing Officer Tami Reller gaat het om zowel upgrades naar Windows 8 als aankopen door fabrikanten. "Dit is een zelfde traject dat we met Windows 7 zagen", laat Microsofts Brandon LeBlanc weten.

Microsoft zou daarnaast sinds eind oktober een behoorlijke toename van het aantal Windows 8 gecertificeerde systemen hebben gezien. "Er zijn nu meer dan 1700 gecertificeerde systemen voor Windows 8 en Windows RT", merkt LeBlanc op. Het aantal apps in de Windows Store is daarnaast de 100 miljoen downloads gepasseerd.

Licenties
Eind november stond de teller van het aantal verkochte licenties nog op 40 miljoen. Dat betekent dat er in de vijf weken sinds de vorige meting 20 miljoen licenties zijn verkocht. Ook wil een verkochte licentie nog geen nieuwe Windows 8-gebruiker betekenen.

Veel van de licenties zijn door fabrikanten gekocht en op nieuwe systemen geïnstalleerd. Zolang die systemen niet verkocht worden komen er ook geen nieuwe Windows 8-gebruikers bij.

Reacties (5)
09-01-2013, 12:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-01-2013, 13:24 door [Account Verwijderd]
Windows 8 wordt een miskleun van jawelste als Microsoft niet met een aanpassing komt om Windows 8 geschikter te maken voor pc en laptop

Dat is ook een vraag die ik me stel sinds ik met Windows 8 ben gaan stoeien. Waarom niet de gebruiker een keuze
geven zoals dat ook bij eerdere Windows versies was, Elke beetje zelf respecterende windows manager bied de
mogelijkheid om de gebruiker deze te laten instellen en aanpassen.

Misschien gaat het licht aan in Seatlle ...
09-01-2013, 13:29 door Anoniem
De optie om te kunnen kiezen voor het nieuwe startscherm of ouderwets startmenu (of beiden) is toch eigenlijk echt wel een blunder van Microsoft. Zeker omdat het installeren van een aparte startmenu (als Classic Shell) voor velen al een stapje te ver is.

Echter Windows 8 beschouwend op een oude netbook als graadmeter hier: Windows 7 heeft nog nooit zo licht, snel en soepel gelopen op dit lichte apparaat als Windows 8. Batterij gaat ook langer mee. De verbetering onder de motorkap is dus enorm.
09-01-2013, 15:58 door Anoniem
Kijk,dat is ook een van de redenen dat ik Linux gebruik,dat is makkelijker naar je eigen smaak aan te passen.
11-01-2013, 19:45 door slartibartfast
Door Anoniem: Kijk,dat is ook een van de redenen dat ik Linux gebruik,dat is makkelijker naar je eigen smaak aan te passen.

Wat is dat toch met die Linux fanboys dat ze elke scheet nieuws over Microsoft moeten pareren met een bericht over hun aanbidding van Linux? Zijn dat eigenlijk mensen die pastoor of dominee hadden willen worden?

Windows 8 met Classic Shell = een supersnel Windows 7 voor nog geen 30 euro. Even aanvinken dat je wilt opstarten in de desktop en klaar. Koopje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.