image

Echte naam niet meer verplicht voor Google Plus

woensdag 16 juli 2014, 13:45 door Redactie, 2 reacties

Het is niet meer verplicht voor gebruikers van Google Plus om zich met hun echte naam te registreren, zo heeft Google laten weten. Toen Google Plus drie jaar geleden begon had Google allerlei regels opgesteld wat betreft de naam die mensen mochten gebruiken.

"Dit hielp met het opzetten van een gemeenschap van echte mensen, maar sloot ook een aantal mensen uit die hun echte naam niet wilden gebruiken", aldus Google. De afgelopen jaren werd het beleid wat betreft toegestane gebruikersnamen al iets aangepast. Zo was het mogelijk voor zakelijke gebruikers om bij het maken van Google Plus Pages niet hun echte naam te gebruiken en mochten YouTube-gebruikers hun gebruikersnaam op Google Plus gebruiken.

Dit zorgde echter ook voor verwarring, stelt Google. Daarnaast zouden gebruikers al lange tijd hebben gevraagd om accounts zonder echte naam te mogen registreren. Om hier aan tegemoet te komen zijn er geen beperkingen meer in de gebruikersnamen die gebruikers kunnen kiezen. Google Plus is het tweede sociale netwerk op internet na Facebook, met zo'n 540 miljoen actieve gebruikers.

Reacties (2)
16-07-2014, 22:59 door Anoniem
Vanaf de eerste dag mogelijk niet met mijn echte naam een account aangemaakt,ik denk een Facebook koppeling want dat fake account is gelijk aan Google+
17-07-2014, 09:35 door Vandy
Mijn google+-account met als "naam" drie willekeurige letters is al jaren actief, en het is noch een zakelijke noch een youtube-account.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.