Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Plusmarkt nieuwsbrief gehacked

16-07-2014, 17:01 door do3000, 3 reacties
ik heb een abo op hun nieuwsbrief en ontving deze mail :
Beste mevrouw/meneer,

Helaas moeten wij u informeren dat wij van enkele abonnees van de PLUS nieuwsbrief signalen hebben ontvangen dat e-mailadressen en voor- en achternamen van onze abonnees mogelijk door een derde zijn gebruikt voor het verzenden van ongewenste e-mails (‘spam’ berichten).

Spam is ongewenste elektronische post. Vaak gaat het om reclameboodschappen. Spam is op zichzelf niet gevaarlijk, maar u ondervindt hier wel hinder van. Mocht u spam ontvangen, dan kunt u het beste als volgt te werk gaan:
- open de mail niet, maar verwijder deze direct uit uw inbox;
- wanneer u pas na openen van de mail tot de conclusie komt dat deze ongewenst is, verwijder deze mail dan alsnog uit uw inbox;
- volg de in de mail genoemde instructies niet op, maak geen gebruik van een aanbod of advies in de mail en klik niet door.

PLUS kan niet voorkomen dat u dergelijke spam ontvangt. PLUS betreurt het uiteraard enorm dat haar klanten hier mogelijk hinder van ondervinden.

Hoezo niet ze moeten zich beter beveiligen !
Reacties (3)
16-07-2014, 17:56 door Anoniem
Hoezo niet ze moeten zich beter beveiligen ![/quote]
Dat klopt !

Nu moeten ze het lek dichten en Aangiften doen...!
17-07-2014, 12:54 door Anoniem
Ze bedoelen vast dat ze nu niet meer kunnen voorkomen dat 'u dergelijke spam ontvangt'. Goed trouwens dat ze meteen iedereen informeren.
18-07-2014, 11:14 door Anoniem
Eigenlijk zou er op CBPweb een lijstje moeten staan met bedrijven die netjes gemeld hebben dat dergelijke lekken zijn geweest. Kun je tenminste kijken of ze het netjes gemeld hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.