image

Amerikaans kernlab verwijdert Chinese switches

donderdag 10 januari 2013, 10:02 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse Los Alamos kernwapenlaboratorium heeft in China gemaakte switches wegens potentiële beveiligingsrisico's verwijderd. Uit een brief van de onderzoeksfaciliteit blijkt dat het apparatuur van het Chinese H3C Technologies gebruikte. H3C begon als een samenwerkingsverband tussen het Chinese Huawei Technologies en het Amerikaanse 3Com en werd in 2010 door HP overgenomen.

Een netwerkengineer van het laboratorium waarschuwde zijn managers dat er Chinese apparatuur werd uitgerold. Vervolgens stuurde de Chief Information Officer een brief naar de Amerikaanse National Security Agency (NSA). Los Alamos, waar de eerste atoombom werd ontwikkeld, schakelde zelf een onderzoek in, waarbij de nadruk op gevoelige netwerken lag.

Vervangen
Uiteindelijk werd een "klein aantal" H3C-apparaten ontdekt. Twee apparaten werden direct vervangen. Hoeveel Chinese switches er in het laboratorium aanwezig zijn is nog altijd onduidelijk.

De brief, die in handen van persbureau Reuters kwam, stelt dat er nog andere H3C-apparaten geïnstalleerd zijn. Wel wordt er inmiddels gewerkt om resterende H3C-switches zo snel als mogelijk te vervangen.

Reacties (6)
10-01-2013, 12:51 door Anoniem
Defcon20 had er een presentatie over: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ugdpbPW_k3g

China heeft nog wat te leren op IT gebied maar het zorgt in ieder geval voor een vermakelijke presentatie.
10-01-2013, 16:12 door spatieman
chinese overheid: wij hebben geen hackers, wij houden ons niet bezig met criminaliteid !
10-01-2013, 16:37 door Anoniem
Volgende stap is het weren van alle hardware welke in China is gefabriceerd. Blijft niet veel over..
10-01-2013, 17:08 door WesleySmalls
Door spatieman: chinese overheid: wij hebben geen hackers, wij houden ons niet bezig met criminaliteid !
Amerikaanse overheid: Jij mag niet dit doen, jij mag niet dat doen, maar wij mogen het allemaal lekker wel.

Echt wat een domme reactie van jou man, alweer. Heb je enig bewijs dat China dat doet? En met bewijs bedoel ik niet; "De VS zei dat dat zo was bla bla bla"
11-01-2013, 00:46 door Anoniem
Door WesleySmalls:
Heb je enig bewijs dat China dat doet? En met bewijs bedoel ik niet; "De VS zei dat dat zo was bla bla bla"

Als een groep landen of Aziatische volken op soortgelijke wijze ("targeted attacks") worden aangevallen waar verder niemand behalve China interesse in heeft, zoals Tibetanen (Dalai Lama), Oeigoeren, Taiwan, en bepaalde andere groeperingen of etnische minderheden, dan is een conclusie niet moeilijk.

De VS is niet het enige doel van die aanvallen, het gebeurt ook bij andere Westerse landen.
11-01-2013, 02:19 door Anoniem
Wellicht een beetje een overreactie. Niet dat ik er heel rouwig om zou zijn zou ik aldaar werken; ik heb redelijk de buik vol van obscure problemen met H3C spul. En er was iets met uitelkaar klappende Russische pijpleidingen, courtesy de Amerikanen, ver voor stuxnet. Je ziet ze gewoon denken: Wie de bal kaatst... slaap lekker Amerika.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.