image

ABN Amro bestrijdt skimmers met Live View op geldautomaat

donderdag 10 januari 2013, 11:37 door Redactie, 7 reacties

Om het aantal plof- en ramkraken en skimmingaanvallen tegen te gaan gaat de ABN Amro alle geldautomaten van een videosysteem waardoor de politie live bij de geldautomaat kan meekijken. Het systeem heet Live View en zorgt ervoor dat de politie via bewakingscamera’s direct kan meekijken bij overvallen en plof- en ramkraken. ABN Amro is de eerste Nederlandse bank die Live View gebruikt.

De politie maakt sinds juni 2012 gebruik van Live View. De live-beelden zouden de politie in staat stellen om sneller en gerichter in actie te komen. "In de meldkamer kan direct worden bepaald welke politie-inzet nodig is. Agenten die zich in de nabije omgeving van het incident bevinden, kunnen ook meteen worden gewaarschuwd", aldus het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Vandaag werd de eerste geldautomaat in Den Haag op Live View aangesloten. Dit jaar zullen er nog 100 andere automaten volgen. Buiten Live View heeft de bank ook andere preventieve maatregelen ingevoerd. Dankzij deze maatregelen verwacht de bank het aantal criminele activiteiten aan haar geldautomaten sterk terug te kunnen dringen.

Reacties (7)
10-01-2013, 11:47 door Ler0y JenKins
Welkom in Nederland Politiestaat, waar Privacy niet meer bestaat, en waar overal camera's hangen tegenwoordig.
10-01-2013, 15:00 door Anoniem
Hier heb je nog recht op iets. Er zijn plaatsen waar je helemaal naar je privacy kunt fluiten
10-01-2013, 16:02 door Anoniem
Is een kwik schakelaar niet handiger? Gaat deze af daan staat de pin automaat te schudden. Weten ze ook dat ze ff moeten kijken. Of kunnen ze met die camera ook mensen aan houden?
Kort om weer een leuk speeltje voor onze politie. En er staan toch al camera's op de pin automaten.
10-01-2013, 16:06 door Anoniem
Goede zaak , maar als winkeliers en zeker gewone burgers een (web) camera of beveiligingscamera ook maar iets op de openbare weg richten, dan is Leiden in last. Worden ze vriendelijk doch dringend verzocht de camera te verwijderen of alleen maar op hun erf, tuin, garage etc. te richten. Maar niet richting de openbare weg. Hebben de banken daar een wettelijke vergunning of uitzondering/ontheffing voor gekregen? Lijkt me niet.
Overigens dit soort projecten betaald de burger (lees klant en zakenlui) toch allemaal zelf.
10-01-2013, 16:11 door spatieman
toegesnelde agenten kunnen dan sneller een bekeuring uit delen !!
10-01-2013, 20:08 door Anoniem
Hopelijk is het toetsenbord wel uit beeld i.v.m. je pincode.
11-01-2013, 15:03 door Anoniem
Als die skimmers maar niet bedenken om die 'live-view' camera af te plakken danwel te bedekken.
Want dan zou alles voor niets zijn..lol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.