image

Europol ontmantelt netwerk van Roemeense cybercriminelen

donderdag 17 juli 2014, 15:44 door Redactie, 2 reacties

Europol heeft gisteren met de Roemeense en Franse autoriteiten een netwerk van voornamelijk Roemeense cybercriminelen ontmanteld. De bende hield zich met allerlei financiële fraude bezig, waaronder het inbreken op betalingssystemen via het gebruik van malware.

Ook zouden de criminelen betrokken zijn bij illegale financiële transacties, skimming van betaalkaarten, witwassen en drugshandel. Door het gebruik van RAT (Remote Access Tool)-malware met keyloggerfunctionaliteit wisten ze de computers van financiële dienstverleners in Oostenrijk, België, Duitsland, Noorwegen en Groot-Brittannië over te nemen. De schade wordt op tenminste 2 miljoen euro geschat. Het gestolen geld werd in vastgoed geïnvesteerd en op rekeningen gezet.

In totaal werden 115 mensen ondervraagd en 65 aangehouden. Ook namen de autoriteiten bij huiszoekingen grote hoeveelheden geld, luxe voertuigen, IT-apparatuur en allerlei bewijs in beslag. In totaal deden zo'n 450 politieagenten aan de operatie mee, waarbij 117 huizen werden doorzocht.

Reacties (2)
17-07-2014, 16:14 door Anoniem
Hebben ze toch maar netjes geleerd van de Chinezen, die pakken op exact deze wijze allerlei mensenrechten activisten, journalisten, Tibetanen, etc. etc.
18-07-2014, 08:52 door Anoniem
Door Anoniem: Hebben ze toch maar netjes geleerd van de Chinezen, die pakken op exact deze wijze allerlei mensenrechten activisten, journalisten, Tibetanen, etc. etc.
Welke wijze heb je het over?
Ik zie nergens staan hoe ze het gedaan hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.