image

Japanner opgepakt wegens diefstal miljoenen klantgegevens

vrijdag 18 juli 2014, 11:16 door Redactie, 0 reacties

Een werknemer van een Japans bedrijf is opgepakt op verdenking van het stelen van de persoonsgegevens van miljoenen klanten om die vervolgens aan een derde partij te verkopen, die zo de klanten met allerlei commerciële aanbiedingen kon benaderen.

Het gaat om de 39-jarige Masaomi Matsuzaki, die als systeemingenieur bij Benesse Holdings was gedetacheerd. Volgens de politie zou hij zijn inloggegevens hebben gebruikt om toegang tot de klantendatabase van het bedrijf te krijgen, die hij vervolgens naar een draagbaar medium kopieerde. Het zou om 7,6 miljoen klantencontracten gaan, maar volgens het bedrijf kan het aantal tot 20,7 miljoen oplopen.

De zaak kwam aan het rollen toen klanten e-mails ontvingen over de aanschaf van cursussen van bedrijven die niet met Benesse Holdings hadden te maken. Benesse Holdings biedt allerlei educatieve magazines en cursussen aan. De data in de contracten bestaat uit namen van kinderen en hun ouders, adresgegevens en telefoonnummers. Er wordt nog onderzocht of er ook creditcardgegevens bij de diefstal zijn buitgemaakt.

Tijdens het politieverhoor bevestigde Matsuzaki dat hij de klantendatabase had gekopieerd en voor een paar miljoen Yen aan een dealer had verkocht, zo meldt de Asahi Shimbun. De Japanse politie zou van plan zijn om de Japanner opnieuw te arresteren wegens het openbaren van handelsgeheimen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.