image

Firefox Mobile passeert 2 miljoen downloads per dag

vrijdag 11 januari 2013, 13:40 door Redactie, 0 reacties

Het aantal gebruikers van Firefox Mobile op smartphones en tablets groeit hard. Elke dag wordt de browser van Mozilla meer dan 2 miljoen keer geïnstalleerd, zo laat de open source-ontwikkelaar tijdens de wekelijkse 'Firefox meeting' weten. Precies een maand geleden bedroeg het aantal 'installaties per dag' nog 1 miljoen. In een maand tijd is het aantal installaties verdubbeld.

Gemiddeld wordt de browser door gebruikers met een 4,2 beoordeeld. De ontwikkelingen aan de mobiele versie van Firefox gaan in hoog tempo door. Voor Firefox 19 wordt de minimale vereiste CPU kloksnelheid naar 600mhz verlaagd, waardoor meer gebruikers de browser kunnen installeren.

Nu is er nog een toestel met 800mhz vereist. Door het verlagen van de kloksnelheid zou Firefox Mobile 10% tot 30% meer gebruikers met een ARMv6 processor moeten bereiken.

In de mobiele versie van Firefox 20 wordt de minimaal vereiste hoeveelheid geheugen verlaagt naar 384MB. Eerder schatte Mozilla dat als het geheugen van 512MB naar 256MB wordt verlaagd, het aantal te bereiken gebruikers met een ARMv6 toestel tussen de 30% en 80% toeneemt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.