image

Criminelen kaapten 1600 StubHub-accounts voor ticketfraude

donderdag 24 juli 2014, 10:10 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten zijn zes mannen aangeklaagd voor grootschalige ticketfraude via gekaapte accounts van StubHub, een online veilingsite van eBay waar gebruikers tickets voor allerlei evenementen kunnen kopen en verkopen. De criminelen zouden 1600 StubHub-accounts hebben overgenomen.

Met deze gekaapte accounts werden vervolgens op kosten van de slachtoffers allerlei tickets voor evenementen aangeschaft. Zo wist één van de aangeklaagde mannen meer dan 3500 tickets voor allerlei concerten en sportwedstrijden te kopen die vervolgens naar personen in de Verenigde Staten werden doorgestuurd om een aantal uren voor het evenement te worden doorverkocht.

Hoe de aanvallers de accounts wisten over te nemen laat de procureur-generaal van New York County niet weten. Wel blijkt uit onderzoek dat de criminelen de beveiligingsprotocollen binnen de accounts wisten te omzeilen door creditcardgegevens van andere slachtoffers te gebruiken, in plaats van de al aanwezige creditcardinformatie van het gekaapte account.

De fraude kwam in maart 2013 aan het licht, waarop StubHub de autoriteiten waarschuwde. Dat leidde tot een internationaal onderzoek in Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd één van de criminelen in Spanje aangehouden, terwijl drie anderen door de Britse autoriteiten werden opgepakt. De twee overige criminelen bevinden zich nog in Rusland. De schade voor StubHub zou naar schatting 1 miljoen dollar bedragen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.