image

Den Haag blij met komst Europees Cybercrimecentrum

dinsdag 15 januari 2013, 15:11 door Redactie, 3 reacties

Den Haag is blij met de komst van het Europese Cybercrimecentrum, zo liet de burgemeester Jozias van Aartsen weten. Vorige week werd het European Cybercrime Centre (EC3) officieel geopend. "Aangezien cybercrime bij uitstek een grensoverschrijdende vorm van criminaliteit is, is de oprichting van dit European Cybercrime Centre hier bij Europol zo’n belangrijke stap voorwaarts", aldus Van Aartsen.

Hij stelt dat het centrum in Den Haag 'bijzonder' goed op zijn plaats is. "Den Haag is de internationale stad van vrede en recht en een uitgesproken Europese stad. De laatste jaren ontwikkelt zich daarnaast ook de sector veiligheid meer en meer tot een belangrijke pijler van de Haagse economie."

De veiligheidscluster in de Haagse regio, ook bekend als The Hague Security Delta, zal zich volgens van Aartsen binnen enkele jaren ontwikkelen tot het grootste veiligheidscluster van Europa.

Groei
"Er was al een enorme concentratie aan bedrijven, instituten, overheden en internationale organisaties in het veiligheidsdomein in Den Haag aanwezig. Sinds enkele jaren werken we met de sector aan het creëren van de juiste faciliteiten en omstandigheden om van die concentratie een krachtig cluster te maken."

Van Aartsen liet tijdens de opening van het EC3 weten dat er op het gebied van cyber security een flinke inhaalslag is te maken. De vraag naar meer cyber security zorgt dan ook voor economische groeikansen.

"We zijn daarom verguld met alle overheden, instituten en bedrijven rond cyber security die onze stad rijk is en we kunnen zonder meer zeggen dat het European Cyber Crime Center, het ultieme internationale boegbeeld is van dit cybercluster."

Reacties (3)
16-01-2013, 07:18 door Anoniem
Ik ben er net zo blij mee als Jozias, zeker omdat er nu weer 1 vacature open staat in Den Haag. Dat scheelt weer 1 werkloze. Op deze site staat een reclame dat ze op zoek zijn naar een Analist cybersecurity:

http://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/detail/ministerie-van-veiligheid-en-justitie-bestuursdepartement/analist-cybersecurity.

I rest my case :)
17-01-2013, 12:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2013, 14:59 door Anoniem
Door AnonymousSecurity: Maar dat is ook een kwestie van vertrouwen, hé
Zoals de waard is....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.