Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Update bricks encrypted Note 2

17-01-2013, 08:31 door Erik van Straten, 1 reacties

Afgelopen zaterdag heb ik een Samsung Galaxy Note II gekocht (met Android 4.1.2). Groot maar mooi.

Zoals dat een security-freak betaamt heb ik de smartphone zelf en de SD kaart versleuteld met een lang wachtwoord met letters, cijfers en symbolen (practice what you preach).

Vanochtend was er een update van 182MB, vermoedelijk tegen de "Exynos Exploit". Download via Wifi ging snel, geen foutmeldingen tijdens installatie.

Maar helaas: de smartphone accepteert mijn wachtwoord nu niet meer... (ik heb dit natuurlijk ASAP gemeld aan Samsung, zowel via de website als middels een mail naar abuse@ -> niet helemaal netjes maar ik wist niks beters).

Zijn er meer mensen met dit soort ervaringen?
Is het dan zo ongebruikelijk om je smartphone te versleutelen dat ik de eerste ben die dit ontdekt?
Waarom testen smartphone bouwers niet op dit aspect?

Reacties (1)
17-01-2013, 10:36 door Erik van Straten
Het valt mee en is deels mijn eigen schuld: de update heeft de positie van de _ (underscore) en % (procent) tekens verwisseld op het "toetsenbord".

Een deel van mijn wachtwoord bestaat uit een patroon op dat toetsenbord om het nog enigszins snel in te kunnen voeren. Gelukkig had ik het wachtwoord ook in KeePass opgeslagen, en kon het zo voor elkaar krijgen om weer toegang te krijgen tot mijn "kleinnood" :)

Excuses aan Samsung voor mijn verwijt aan hen!

Blijft wel de vraag hoe risicovol het is om zo veilig mogelijk te werken, en hoeveel mensen hun portable device(s) daadwerkelijk versleutelen met een sterk wachtwoord...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.