image

XP-gebruikers veroorzaken virusgolf in Korea

donderdag 17 januari 2013, 11:12 door Redactie, 1 reacties

Niet eerder in de geschiedenis zijn er in één land zoveel Windows-computers met malware besmet geraakt als in Zuid-Korea, en XP-gebruikers spelen daarbij een belangrijke rol. Eind 2011 ontdekte Microsoft dat van elke 1.000 Koreaanse computers er 11 met malware besmet waren. In het tweede kwartaal van 2012 was dit gestegen naar 70 besmette computers per duizend gecontroleerde machines.

In het tweede kwartaal van 2012 had Zuid-Korea het grootste aantal malware-infecties die ooit in een rapport van Microsoft zijn gepubliceerd. Tien keer zoveel als het wereldwijde gemiddelde. Trojan Downloaders en droppers zijn voornamelijk actief in het Aziatische land. Met name de Pluzoks Trojan is voor het grote aantal infecties in Zuid-Korea verantwoordelijk.

Windows XP
Deze malware downloadt aanvullende bestanden en geeft aanvallers volledige controle over de computer. Pluzoks is vooral actief op systemen met Windows XP Service Pack 3. Opmerkelijk wordt deze malware veel minder op Windows 7 en Vista computers aangetroffen. 93% van alle infecties door Pluzoks bevindt zich in Zuid-Korea.

"Het gebruik van Windows XP is relatief hoger in Korea dan in de rest van de wereld", zegt Tim Rains, directeur Trustworthy Computing. Op bijna de helft van alle computers die in Korea besmet waren, werd de Pluzoks Trojan aangetroffen. "Dit helpt te verklaren waarom Korea met zo'n groot verschil het hoogste infectieratio in de wereld heeft."

Reacties (1)
17-01-2013, 13:25 door Anoniem
In Noord-Korea zijn ze echter wat slimmer, daar gebruiken ze hun eigen Linux.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.