image

Nieuwe iPhone VPN blokkeert advertenties

vrijdag 18 januari 2013, 12:29 door Redactie, 3 reacties

Anti-virusbedrijf Avast! heeft een Virtual Private Network (VPN) app voor iPhones en iPads gelanceerd zodat gebruikers van openbare WiF-netwerken niet bang hoeven te zijn dat ze worden afgeluisterd. Daarnaast comprimeert de SecureLine voor iOS-app ook het verkeer en blokkeert het advertenties, waardoor het ontvangen verkeer met 25% tot 50% afneemt.

Een ander voordeel van de app is dat websites gebruikers niet aan de hand van hun IP-adres kunnen identificeren. Daarnaast is het mogelijk om via de VPN websites te bezoeken die in bepaalde landen geblokkeerd of gecensureerd worden, of van diensten gebruik te maken die alleen in bepaalde gebieden toegankelijk zijn. Als voorbeeld geeft Avast! Hulu, dat standaard niet vanuit Europa toegankelijk is.

Verder zou de app het batterijverbruik verminderen door netwerkactiviteit te verminderen. De verbinding wordt via het IPsec (AES256) protocol versleuteld. De app is een week gratis te gebruiken, daarna kan er voor een maand of een jaar betaald worden. Een maandabonnement kost zo'n 2,50, het jaarabonnement 25 euro.

Reacties (3)
18-01-2013, 14:41 door Anoniem
Dus nu moeten we maar Avast vertrouwen ipv. wifi/3g netwerken? Ze doen compressie. Als ze dit ook in https sessies doen kijken ze dus ook in je 'secure' verkeer. Dit lijkt meer op een verschuiving van het werkelijke probleem.
18-01-2013, 20:00 door Anoniem
Daarnaast comprimeert de SecureLine voor iOS-app ook het verkeer en blokkeert het advertenties
En dan klaagt iedereen dat steeds meer webmasters informatie van members gaat doorverkopen aan bedrijven. Mobiel was nog de een van de reddingen van webmasters hun ad inkomsten sinds er niet zoveel populaire adblockers waren voor mobiel vergeleken met PC.
21-01-2013, 19:23 door Anoniem
Ik zou wel eens willen weten of je die vpn login gegevens kan achterhalen uit deze app?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.