Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Werking waterwerk in e-books?

18-01-2013, 13:11 door Anoniem, 2 reacties
Deze week stond er een bericht op nu.nl over plaatsen van watermerken in boeken zodat bij misbruik de eigenaar kan worden achterhaald.

http://www.nu.nl/internet/3003434/e-books-krijgen-watermerk-oneigenlijk-gebruik.html

Uitgaande van een onbeveiligde epub vraag ik mij af hoe dit kan werken. Volgens mij is een ebook een stuk tekst in XML opmaak. Hoe kan je hier een watermerk aan toevoegen dat niet met een paar klikken uit de broncode kan worden verwijderd. Worden er dan expres unieke spelfouten gemaakt? Ook deze zou je kunnen opsporen door twee identieke boeken te vergelijken. Weet iemand meer?
Reacties (2)
18-01-2013, 14:38 door didrix
Heb net even een epub gedownload. De epub bestond uit een zipfile met daarin xhtml, xml en css, dus je zou idd een watermerk kunnen vinden en verwijderen. Vergeet niet dat de meeste boeken ook plaatjes hebben (cover), waarin je wel een watermerk kan stoppen.
18-01-2013, 14:53 door didrix
Overigens vind ik het idee van watermerken om auteursrechten te beschermen redelijk verontrustend. Stel dat iemand je leven wil verwoesten, dan kan hij een ebook die jij hebt gekocht op internet zetten. Wanneer je vervolgens de rechthebbende achter je aan krijgt moet jij maar zien te bewijzen dat jij het niet was.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.