image

Uber verwijdert passagiersrating na JavaScript-hack

woensdag 30 juli 2014, 15:50 door Redactie, 1 reacties

Taxi-app Uber heeft de mogelijkheid verwijderd waardoor passagiers hun eigen rating konden opvragen. Via de Uber-app kunnen gebruikers eenvoudig een taxi bestellen. Na afloop van de taxirit is er de mogelijkheid om de taxichauffeur een beoordeling te geven. Chauffeurs kunnen echter ook klanten beoordelen.

Volgens software-ingenieur Aaron Landy biedt Uber gebruikers geen eenvoudige manier om hun rating terug te vinden, terwijl de rating van een taxichauffeur wel zichtbaar is. Landy ontdekte een eenvoudige JavaScript-hack waardoor het toch mogelijk was om de beoordeling op te vragen. De ontdekking zorgde ervoor dat allerlei mensen hun rating op Twitter gingen delen. Een aantal uren na de publicatie van zijn methode had Uber de "publieke" passagiersbeoordeling echter alweer verwijderd, zo laat Landy via Twitter weten.

Image

Reacties (1)
30-07-2014, 16:03 door Anoniem
Altijd fijn om je stukjes te publiceren op een onleesbare website. We hebben een serieus probleem met compatabiliteit tot op het punt dat een normaal stukje tekst niet meer te lezen is zonder de meest recente nachtelijk gekluste browser. En dat nog voordat we mensen hoedjes gaan nasmijten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.