Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Iemand chat onder mijn naam etc.

21-01-2013, 17:37 door Anoniem, 4 reacties
Hallo,

Ik weet niet of dit in de goede categrorie staat, maar ik heb een erg vervelend probleem..

Ik heb het vermoeden dat iemand onder mijn naam chat, de reden waarom ik dat denk is zo:
- er komen de laatste tijd vreemde kerels aan de deur, ze vragen naar mij(maar ik ben op die tijdstippen als hun komen NOOIT thuis, erg vreemd alleen al).
- Zodra mijn ouders vragen wie ze zijn of waar z voor komen zeggen ze ooh verkeerde adres, en zijn ze als een haas er vandoor
- Eentje vroeg of ik echt 25 was, maar ik ben maar 17.
- Nu belde ze ook alover een werk project, maar ik ben student..

Dit wordt heel erg vervelend en ik schaam me kapot tegenover mijn ouders..

De eerst volgende die nog aan de deur komt gaan we ondervragen.
En vragen of hij mee wil werken, want ik wil weten wie hierachter zit.

Al die vreemde gasten hadden het over 'chatten' en 'msn', iemand chat dus gewoon onder mijn naam.
Nu was mijn vraag, kun je dat IP adres oid achterhalen via msn of andere chatboxen om zo achter het adres van 'de dader' te komen?

Het is nu onderhand wel goed geweest en ik voel me ook niet veilig meer.
ik voel me zwaar hard in de gaten gehouden, wat kan ik hier tegen doen???

Met vriendelijke groet!
Reacties (4)
27-01-2013, 18:51 door Anoniem
Begin maar eens met je niet te schamen. In plaats daarvan kan je je ouders om hulp te vragen. Je bang voelen heeft niet zoveel zin, maar wel bijvoorbeeld nadenken over wat je er aan zou kunnen doen. In eerste instantie: Informatie verzamelen. Blijf vriendelijk doch beslist. Zorg eventueel dat je ouders of een stevige familievriend in de buurt blijft. Wellicht dat zo'n langskomert bereid is je te helpen je belager te vinden.

Verder kan je je natuurlijk op MSN opgeven (onder d'een of d'andere naam) en kijken of je met je impersonator in contact kan komen. Lees je in over opzoeken van IP adressen via MSN (ik ben meer thuis in andere systemen). Eventueel aangifte doen wegens impersonatie want kennelijk worden jouw naam en adres gebruikt. Maar eerst maar eens informatie verzamelen.

Belangrijk: Schrijf alles op wat je te weten komt.
28-01-2013, 14:52 door Anoniem
Wat ik je kan aanraden is als eerste meteen je wachtwoord van je msn account te wijzigen.
Daarbij ook een andere geheime vraag instellen. En het email adres veranderen wat je hebt ingevuld om ingeval van dat je wachtwoord bent vergeten...
Misschien helpt onderstaande link je verder.

http://windows.microsoft.com/nl-NL/hotmail/hacked-account-faq
28-01-2013, 16:07 door Anoniem
Sowieso zou ik dit direct met je ouders bespreken. Jij hebt niets raars gedaan dus je hoeft je zeker nergens voor te schamen. Voor hun is het wel belangrijk dat ze dit weten zodat ze zelf geen rare dingen gaan denken.

Iemand kan zich voordoen als jou op het internet. Het kan zijn dat deze persoon een wachtwoord van jou heeft. Voer een volledige virusscan uit en pas daarna je wachtwoorden aan. http://www.eset.com/us/online-scanner/

Het kan heel goed dat deze persoon zonder ook maar één wachtwoord van jou te hebben zich als jou voordoet in een chatbox. Ik zou je ouders de volgende vreemde die aanbelt even laten uithoren (uiteraard op een beleefde manier, deze mensen zijn waarschijnlijk genept). Succes en hou ons op de hoogte.
28-01-2013, 16:39 door Anoniem
Hoewel je chat wachtwoord veranderen (en PC scannen/herinstalleren e.d.) in elk geval geen kwaad kan, valt uit het probleem niet op te maken dat met _jouw_ account gechat wordt.

Het zou kunnen dat iemand chat/adverteert met een account, en dingen zegt/aanbiedt en daarna jouw adres/tel opgeeft .

Het eerste wat je dus wilt achterhalen is waar de bezoekers het idee vandaan hebben om bij jou langs te komen.
(Hoewel het voor jou heel vervelend is, kun je het de bezoekers mogelijk niet kwalijk nemen dat ze langs kwamen; Dat hangt een beetje van het bericht af hoe hard je kunt zeggen 'hoe haal je het in je hoofd om dat geloven en mij lastig te vallen' ).

Begin dus met 'het spijt me, maar je bent voor niks gekomen. Ik ben niet degene die je gevraagd heeft te komen. Ik hoop dat je mij kunt vertellen waar en wat je gehoord hebt waarvoor je langs kwam, want iemand is hiermee wel bezig om mij te pesten door mensen langs te laten komen, en daar wil ik graag een eind aan maken.' .

Pas als je weet op welke manier de bezoekers op het idee gebracht zijn dat ze bij jou moesten zijn, kun je kijken vanaf waar dat bericht gepost is, en wie er dus verantwoordelijk is.

Of dat uberhaupt kan, en of de bron eventueel door jou achterhaald kan worden (of wellicht alleen na aangifte door justitie) is pas dan te zeggen.

De context van je bericht doet vermoeden dat de bezoekers een beschikbare en hitsige dame dachten aan te treffen.

De kans erg groot dat de bron iemand uit je omgeving is (klas/studiegenoot, collega(atje), broer/zus ) die je wilde pesten; Serieus kwaad bedoeld of heel fout 'geintje', het hangt af van je vrienden- en kennissenkring.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.