image

Gehackte website verspreidt Android-malware

dinsdag 22 januari 2013, 20:50 door Redactie, 1 reacties

Een populaire Bulgaarse website die merkhorloges verkoopt is door cybercriminelen gehackt en wordt gebruikt voor het infecteren van bezoekers met een Android-smartphone of tablet. Bezoekers die de website met een Android-toestel bezoeken worden doorgestuurd naar verschillende kwaadaardige domeinen, die vervolgens Android sms-malware downloaden.

Om ervoor te zorgen dat slachtoffers het gedownloade bestand ook daadwerkelijk installeren doet de malware zich voor als een valse versie van Adobe Flash Player, een valse Android-browser of een nieuwe versie van Google Play. Het gaat om drie verschillende campagnes gericht tegen Android-gebruikers.

Volgens beveiligingsonderzoekers Dancho Danchev is de hack van de Bulgaarse website dan ook het topje van de ijsberg. Is de malware geïnstalleerd, dan laat die het toestel sms-berichten naar dure nummers sturen waardoor slachtoffers met een hoge telefoonrekening achterblijven.

Reacties (1)
22-01-2013, 23:10 door johanw
Een waterdichte beveiliging hiertegen is te vinden op www.smsdienstenfilter.nl. Dat blokkeert je nummer bij de provider zodat er geen betaalsmsjes meer mee kunnen worden verstuurt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.