image

Hackers verdacht van verboden beelden op Chinese televisie

zondag 3 augustus 2014, 11:36 door Redactie, 4 reacties

Hackers zouden mogelijk verantwoordelijk zijn voor een aanval op een Chinese kabelaar waardoor alle televisiekanalen gedurende 10 minuten lang beelden en boodschappen lieten zien die in China verboden zijn, zoals foto's van de protestdemonstratie op het plein van de Hemelse Vrede in 1989.

Ook werden foto's van gemartelde gevangenen getoond en verschenen er leuzen tegen de communistische partij, zo laat de Japan Times weten. De beelden verschenen via het netwerk van China Cable, dat 4 miljoen abonnees in vier Chinese provincies heeft. Het kabelbedrijf adviseerde klanten om de smartcard uit de televisie te halen. De lokale overheid gaf een verklaring af waarin werd gesteld dat wetsovertreders "kwaadaardige informatie hadden verspreid."

Vervolgens werden burgers opgeroepen om een "onderscheid tussen goed en kwaad te maken en de foto's en opmerkingen niet te verspreiden", zo meldt de Daily Telegraph. Verbaasde televisiekijkers plaatsten echter screenshots en reacties op de Chinese sociale netwerksite Sina Weibo, waarop verschillende accounts werden geblokkeerd en reacties werden verwijderd. Ook was het niet mogelijk om zoekopdrachten te geven die met het gehackte televisiestation te maken hadden.

Reacties (4)
03-08-2014, 11:50 door Anoniem
In China is men doodsbang voor dingen tegen de regering.
Althans de regering.
Eindelijk mensen die eens voor de waarheid uit durfden uit te komen en een actie tegen het dictatoriale comunistische bewind in China maakten.
Ze wilden laten zien dat China helemaal niet zo democratisch is zo als het er van buiten uit ziet.
Er moet gewoon vrijheid in China komen net als wij die kennen.
Althans dat vind ik.
Dus ik hoop dat die hackers niet gepakt worden.
03-08-2014, 11:53 door Anoniem
Boemannen hebben het gedaan! Jawel!

Lekker nuttige verslaggeving. Van het type "gewoon overslaan dan heb je niets gemist." Tenzij je graag je tijd verdoet met boos worden op ongrijpbare schimmen.
03-08-2014, 16:46 door Anoniem
Straks is het niet alleen in China niet meer mogelijk om informatie over "Tank Man" te zoeken:
http://thenextweb.com/asia/2014/07/19/chinas-baidu-takes-google-search-service-brazil-ramps-globals-plans/

Peter
04-08-2014, 09:35 door Anoniem
CIA, NSA, White House, de grootste witte boorden criminelen.
Vertoon op tv de schietpartij met scherp door de National Guard tijdens de zoveelste Vietnam-demonstratie op de campus van de Kent University of plaats een commentaar tegen de huidige agressieve EU-politiek in Oekraïne en let maar op wat er dan gebeurt met jouw vrijheid van meningsvorming.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.