image

Update Politie app maakt pushberichten mogelijk

maandag 4 augustus 2014, 11:05 door Redactie, 3 reacties

Er is een update voor de Politie app uitgekomen waardoor de politie nu ook specifieke pushberichten aan één of meerdere gemeentes kan versturen, bijvoorbeeld in het geval van vermissingen, als er een grote brand is of als een gevaarlijke overvaller zich in de gemeente van de gebruiker schuilhoudt.

Gebruikers krijgen de specifieke pushberichten op basis van de gemeente die ze zelf hebben ingesteld. Ook is het door de nieuwe release eenvoudiger geworden om politie-informatie over de buurt op te zoeken via de telefoon. Zo zijn de politiebureaus voorzien van contact- en adresgegevens met openingstijden en bijzonderheden, inclusief route-informatie op basis van de gps-positie van de gebruiker.

Daarnaast is het eenvoudiger geworden om berichten via social media te delen. De Politie app is direct gekoppeld aan politie.nl waardoor de informatie over wijkagenten en politiebureaus gelijk is aan politie.nl. Wanneer de gegevens veranderen, worden de gegevens in zowel politie.nl als de app aangepast.

Uitbreiding

Deze update is inmiddels de derde uitbreiding van de Politie app sinds de release eind 2013. Rond oktober staat er weer een update gepland. Die staat in het teken van ‘meer melden’. Bijvoorbeeld als gebruikers iets hebben gezien dat ze aan de politie willen doorgeven, maar waarvoor het niet nodig is acuut ter plekke te komen.

Tegelijkertijd met de nieuwe release van de app, is er ook een nieuwe feature rondom de gecrashte vlucht MH17 toegevoegd aan de app. In de menustructuur is een (tijdelijk) extra item 'MH17' gemaakt. Deze extra knop leidt naar de speciale pagina over MH17 met informatie over de vliegramp. De gratis politie app is in de app stores van Apple, Google en Microsoft onder de naam 'Politie' te vinden.

Reacties (3)
04-08-2014, 12:19 door Anoniem
Volgende update: Meer spaties in de naam.
04-08-2014, 12:57 door Anoniem
Wat een goed idee.. We maken een Politie app; en dan hangen we daar informatie aan voor MH17..

Ik snap echt niet wat dit hier nu voor toegevoegde waarde heeft..
04-08-2014, 13:52 door Anoniem
Politie app of jaag, spy en klik Burgernet-app bedoeld?
https://www.security.nl/posting/365896/Overheid+lanceert+Burgernet-app+voor+iPhone+en+Android

MH17 feature, marketing opportunity? Daadwerkelijk noodzakelijk voor de slachtoffers bij gebrek aan goede informatie kanalen? Of ook wel een erg goed te gebruiken aanleiding de app beter onder de aandacht te brengen en zoveel mogelijk geïnstalleerd te krijgen?

Stapje voor stapje controle techniek en mogelijkheden steeds een beetje verder uitbreiden en elke aanleiding daarvoor gebruiken, het werkt iedere keer weer en we willen het maar niet doorzien.

Hadden de van der V. en van der G. meld functies er niet ook allang in moeten zitten, of was dat nog wat te prematuur in het gestuurde proces van algehele maatschappelijke klik acceptatie?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.