/dev/null - Overig

OHM2013 - Toch wat vragen

24-01-2013, 10:47 door MisterX, 7 reacties
Hallo,

bij mij bestaat de interesse om naar ohm2013 te gaan, maar voor ik een ticket koop zit ik nog met wat vragen hierover.

ik denk dat ik vooral antwoorden kan krijgen van mensen die naar har2009 zijn geweest.

Punt 1
- ik woon in belgie, indien ik met de trein zou gaan, aan welk station kan ik dan het beste afstappen en moet ik dan nog een bus nemen of is er een station op wandelafstand van de locatie waar het evenement doorgaat

Punt 2
- indien ik niet met de trein ga maar met mijn wagen, waar kan ik die dan parkeren ? is er zekerheid dat ik een parkeerplaatsje ga hebben ? is dat op een afgesloten terrein waar ik kan parkeren. Is er dan bewaking op die parking en wat kost die parking dan

Punt 3
- hoe zit het met het eten en drinken ? moet je zelf iets voorzien ? is er daar een mogelijkheid tot onbijten, middag en avondmaal en moet je dit dan appart betalen of zit dit al verrekend in je ticket ?

Punt 4
- stel ik breng mijn laptop mee en wat andere stuff, wat garandeert mij dat deze niet gestolen worden ? je kan toch niet alles 24 op 24 gaan 'bewaken' denk ik en je tentje kan je niet echt gaan beveiligen lijkt mij.. zijn er kluisjes beschikbaar ? kan ik mijn spullen indien ik met de wagen kom gemakkelijk in mijn wagen opbergen of is het parkeerterrein een heel eind weg ?

Punt 5
- ik ken er niemand, om daar helemaal alleen zielig te gaan zitten is mijn bedoeling natuurlijk niet. Kan je er gemakkelijk contacten leggen of is het meer iedereen die in groepjes gaat en is het dan elk groepje voor zich ?

Punt 6
- is er een programma gids ? aan wat kan ik mij allemaal gaan verwachten ? zijn er continue livestreams of zitten daar pause's tussen ? zijn er ook sprekers en voorstellingen op het terrein zelf of enkel via livestream ?

dit is het voorlopig wel denk ik, hopelijk kunnen jullie er wat meer over vertellen

hopend op serieuze reacties, mvg MisterX
Reacties (7)
24-01-2013, 11:12 door Anoniem
1) Reis beschrijvingen zullen nog op de site toegevoegd worden. Bij HAR2009 waren shuttle bussen geregeld van en naar het station, evenals de parkeerplaatsen.

2) Het zal niet mogelijk zijn om met de auto helemaal bij je tent te komen, de parkeerplaatsen grenzen echter direct aan het terrein. Bij HAR waren de parkeerplaatsen betaald en gratis, ik denk dat dit bij OHM hetzelfde zal zijn.

3) Er is catering aanwezig voor eten en drinken. Het OHM ticket is niet all-inclusive voor eten en drinken, dit kost extra. Hou de website in de gaten voor wat wel/niet het terrein op meegenomen mag worden .

4) Er zijn geen kluisjes, en apparatuur is op eigen risico. Het afsluiten van een goede reisverzekering is dan ook aan te raden. Dat gezegd, in eerdere evenementen is er nog niets gestolen. Uiteraard loopt er wel 24x7 security teams rond om zoveel mogelijk in de gaten te houden.

5) Er komen zo'n 3000 bezoekers. Twee plaatsen om mensen te ontmoeten bij uitstek is uiteraard de BAR en Lounge, maar zullen vast nog meer ontmoetingsplekken komen.

6) Er komen meerdere tracks voor lezingen/presentaties/etc. Mogelijk zullen hier ook live streams van zijn.

7) JA, er zijn nog steeds vrijwilligers nodig voor opbouw, afbouw en alles er tussen in. (PS: Vrijwilliger zijn is bij uitstek een prettige manier om contact te maken als je alleen bent).
24-01-2013, 11:30 door Preddie
Punt 1, zeer waarschijnlijk Alkmaar. Geestmerambacht ligt daar in de buurt. Helaas is het niet op wandel afstand dus je moet nog wel wat regelen vanaf station Alkmaar naar het kampterrein.

Punt 2, rond Geestmerambacht is parkeerterrein, helaas zal dit niet genoeg zijn. Op HAR2009 werd een nabij gelegen weiland omgedoopt tot parkeerterrein waarna je met pendelbusjes naar het kampterrein werd vervoerd. Ik weet niet hoe dat toen bewaakt werd, het parkeren van de auto was gratis.

Punt 3, op HAR2009 waren voldoende mogelijkheden om iets te eten te nuttigen. Je was vrij om eigen mee te brengen en dit te bereiden op het kampterrein, belangrijk is dan wel dat dit gebeurd conform de veiligheidsregels (denk aan een BBQ of open vuur e.d.g. Het eten en drinken op het kamp terrein zat niet bij de ticket in begrepen, het is dus raadzaam om contact geld mee te nemen, deze ruilde je op HAR2009 in tegen munten waarmee je vervolgens betaalde op het terrein.

Punt 4, er is geen garantie dat er niks gestolen wordt. Je neemt je materiaal mee op eigen risico. Ik weet niet of er kluisjes zijn, veelal sluit je je aan bij een village of een groep mensen. Wij zorgde er voor dat altijd 1 iemand was die een oog in het zeil hield voor de andere. De meeste mensen die op OHM2013 af zullen komen, zullen niet geïnteresseerd zijn in de spullen van andere, al is het alleen maar om het feit dat je met 80% hackers op een terrein zit en de kans dat je door de mand valt behoorlijk groot is !

Punt 5, contact leggen doe je daar makkelijk, maar wanneer enigzins zeker wil zijn dat je er niet helemaal alleen zit adviseer ik je contact te leggen met mensen die aangeven een village te bouwen, dit is vaak op de WIKI pagina van het evenement terug te vinden. Leg contact en vraag je je kan aansluiten bij hun village.

Punt 6, een programma gids is er zeker maar zal pas vlak voor het evenement helemaal definitief zijn. Op HAR2009 waren 6 verschillende ruimtes waar parallel aan elkaar van 10:00 tot 22:00 sprekers te zien waren. Van vrijwel alle sprekers waren livestreams beschikbaar. Mocht je een sessie gemist hebben dan was er nog de mogelijkheid om de videoopname te downloaden en later terug te kijken. Mocht je een idee willen krijgen kun je bijv. even op youtube zoeken naar HAR2009, dan krijg je en beetje een impressie van het geen wat je te wachten staat.
24-01-2013, 15:28 door Anoniem
Door Anoniem: 2) Het zal niet mogelijk zijn om met de auto helemaal bij je tent te komen, de parkeerplaatsen grenzen echter direct aan het terrein. Bij HAR waren de parkeerplaatsen betaald en gratis, ik denk dat dit bij OHM hetzelfde zal zijn.

Dit moet natuurlijk "bewaakt en gratis" zijn.
24-01-2013, 15:59 door Anoniem
Ik ga er niet heengaan, de lol is er voor mij ondertussen af, maar eerdere ervaringen (1993, 1997, 2001, 2005, en nog wat gedoe in Duitsland) leren dat het altijd anders is, maar slechts weinig dingen echt een probleem als je een beetje oplet. Zo is er altijd wel eten, al was de eerste keer een veganistisch feestje omdat als cateraar een veganistische activistenvereniging meegetrokken was. Ach ja, een weekje zonder vlees overleef je wel, en jaren later heb je een goed verhaal.

Tegenwoordig is het allemaal wat grootschaliger en zelfs de WC- en watervoorziening zou niet meer ondermaats moeten zijn. Er zijn ook regels dus zorg dat je die van te voren goed doorneemt en je weet wat je wel en niet kan. Ze legden altijd prima uit niet alleen wat maar ook waarom.

Reken er niet op dat er dingen in je ticket verrekend zijn anders dan mogen meehelpen de boel op te bouwen en aan het eind af te breken--inclusief de rotzooi opruimen, want het is echt allemaal vrijwilligerswerk. Kom je vroeg genoeg dan zijn er mogelijkheden zoals het helpen opzetten van circustenten en dergelijke. Security werd ook altijd door vrijwilligers gedaan; meldt je aan en je mag meepatroeilleren.

WC, douche en drinkwater zullen wel gewoon aanwezig zijn, en parkeerterrein voor zover beschikbaar ook. Vaak is er ook een pendeldienst naar het dichstbijzijnde station; alweer een vrijwillige dus iets van een overdagse uurdienst ofzo. Als je geluk hebt zijn er winkels in de buurt, en verder zijn er genoeg tentjes en concessies. Niet goedkoop maar ook weer niet heel duur, hopelijk. Ligt een beetje aan de deals die de organisatie weet te sluiten.

Er werd over het algemeen weinig gestolen, maar zorg wel dat je alle serienummers en MAC adressen apart opgeschreven hebt. Dan kun je zelfs de netwerkmensen vriendelijk vragen om te kijken of ze je ding gezien hebben en dat verbetert je kansen mocht het toch misgaan. Plak er ook je naam en telefoonnummer op, want de kans is groter dat het gewoon kwijtraakt dan dat het gestolen wordt.

En het punt van daar heengaan is natuurlijk mensen ontmoeten. Ga workshops doen, hang rond in themapavilioens, of vooraf: Wees actief in fora en irc en dergelijke, en voor je het weet heb je afspraken om daar mensen te ontmoeten.
24-01-2013, 16:02 door MisterX
dank u wel voor de nuttige antwoorden, intussen wat video's bekeken op youtube.
25-01-2013, 08:09 door Anoniem
Hi MisterX,

Op vraag 1 komt binnenkort antwoord op deze pagina: https://ohm2013.org/wiki/Camping:Travel Naar alle waarschijnlijkheid wordt het of station Alkmaar Noord of station Heerhugowaard. Meer daarover is bekend na de Public Field Day van 8 maart.

Punt 5; contact leggen is niet moeilijk, alleen taal kan soms een barriere zijn en zelfs daar is iets op te verzinnen. Er is al een Belgische village te vinden op de wiki: https://ohm2013.org/wiki/Village:Belgian_hackerspaces Sluit je anders gewoon bij hen aan! (nee, dat is niet raar als je ze nog niet kent)

Punt 6; call for participation staat nog open tot 1 maart. Het is de bedoeling vanaf Mei de eerste delen van het programma te kunnen plaatsen. Maar... niets is definitief totdat de spreker daadwerkelijk op het podium staat!
25-01-2013, 11:42 door Anoniem
Eten Kan je vinden bij verschillende groepen.
Bij Milliways of C-Base kan je altijd wel een maaltijd scoren tegen donatie/ normale prijzen.

Station Alkmaar Noord en Heerhugowaard zijn de dicht bij zijnde stations.
Ik raad je het af om te lopen je kan wel een fiets huren op station Heerhugowaard.

In Broek op Langedijk zit een groot winkel centrum.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.