image

'Internetbankieren veiligst voor buitenlandse betalingen'

donderdag 24 januari 2013, 13:56 door Redactie, 1 reacties

Voor betalingen naar het buitenland is internetbankieren veruit het meest gebruikte kanaal, aldus cijfers van De Nederlandse Bank (DNB) over 2011. Vooral voor betalingen aan familie of vrienden, maar ook voor het achteraf betalen van aankopen en diensten gekocht over de grens of voor online aankopen is internetbankieren een populaire betaalmethode. Op afstand volgen de creditcard en PayPal.

Volgens DNB wordt de creditcard vaak wordt gebruikt in buitenlandse webwinkels en op vakantiesites en PayPal juist vaker op online marktplaatsen. Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft in 2011 voor diverse doeleinden geld overgemaakt naar een ander euroland.

Voor veruit de meeste grensoverschrijdende betalingen maken zij vanaf hun Nederlandse rekening elektronisch geld over via het internetbankieren.

Veiligheid
Nederlanders ervaren een duidelijk verschil tussen de verschillende betaalmethoden. Het internetbankieren vindt men de veiligste manier van betalen, qua gebruiksgemak scoort de creditcard het hoogst en qua snelheid en kosten komt PayPal het beste uit de bus.

De verschillen tussen de veiligheidsbeleving per betaalmethode zijn echter klein. Als het gaat om de veiligheid van buitenlandse betalingen scoort internetbankieren beter dan PayPal en creditcard.

Wel is voor alle drie betaalmethoden een stijging te zien in de ongerustheid over de veiligheid. "De toegenomen internetfraude en de media-aandacht hiervoor lijkt dus zijn weerslag te hebben gehad op de veiligheidsbeleving van de Nederlandse consument", aldus DNB.

Reacties (1)
24-01-2013, 15:17 door RichieB
Vreemde uitkomst. Bij het betalen voor online aankopen betaal ik het liefst via Paypal. Mocht er dan niet geleverd worden, dan kan ik via Paypal een geschil openen en zo het geld terug krijgen. Ook als de leverancier niet mee werkt. Probeer dat maar eens bij je bank. Bij een creditcard betaling kan dit trouwens ook, maar gaat nog met een papierenformulier, en duurt veel langer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.