image

John McAfee waarschuwt voor gebruik smartphones

zaterdag 9 augustus 2014, 14:02 door Redactie, 4 reacties

Anti-viruspionier John McAfee heeft tijdens zijn keynote op de Defcon Conferentie in Las Vegas gewaarschuwd voor het gebruik van smartphones, die een bedreiging voor de privacy vormen. De oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf stelde dat luiheid van consumenten, die vaak geen gebruikersovereenkomsten lezen, de reden was dat apps en websites zoveel informatie over gebruikers weten te verzamelen.

"We zijn liever veilig en hebben het liever gemakkelijk dan dat we echt leven", ging McAfee verder. "De meestbelovende privacybelofte zijn domme telefoons. Ik doe al mijn smartphones weg." Verder kondigde McAfee de website brownlist.com aan, waar mensen over allerlei zaken kunnen klagen, van overheidscorruptie tot slechte consumentenproducten. Mensen kunnen daarnaast allerlei positieve oplossingen op de website aandragen.

Reacties (4)
09-08-2014, 16:09 door Anoniem
09-08-2014, 22:44 door Anoniem
Een gewone mobiel is evenmin veilig,net zo min als een dect-telefoon dat is.Alles is af te luisteren en te hacken,ook een gewone mobiel.Zelfs nog makkelijker want geen firewall en antivirus:antispyware aanwezig.Ook met bepaalde gewone mobieltjes kun je internetten en e-mailen maar ik raad dat ten zeerste af.Ook draadloze huistelefoons met dect zijn vrij makkelijk af te luisteren.
09-08-2014, 23:55 door Anoniem
Ik dacht altijd dat hij achterlijk was maar er komen best heel zinnige zaken uit zijn brein .
Wat kan je jezelf soms vergissen in iemand he .
10-08-2014, 00:56 door Anoniem
Door Anoniem: De man is briljant. https://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg
Dat is inderdaad heel grappig...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.