image

Pentagon vervijfvoudigt aantal cybersoldaten

maandag 28 januari 2013, 11:22 door Redactie, 3 reacties

De Verenigde Staten gaan het aantal cybersoldaten dat zich met de bescherming van kritieke netwerken en het aanvallen van buitenlandse tegenstanders bezighoudt de komende vijf jaar vervijfvoudigen. Het Pentagon heeft de uitbreiding van het aantal soldaten goedgekeurd, waardoor het Cyber Command van het Amerikaanse Ministerie van Defensie flink zal groeien.

Het plan is om in de komende jaren van de 900 medewerkers die nu actief zijn naar 4900 mensen te gaan. Alle details van het plan zijn nog niet uitgewerkt, maar in de kern bestaat het uit drie troepen die onder het Cyber Command vallen. Het gaat om 'nationale troepen' die systemen in de kritieke infrastructuur gaan beschermen, zoals stroomnetwerken en energiebedrijven.

Dan zijn er ook nog 'oorlogstroepen' die aanvallen of andere offensieve operaties in het buitenland uitvoeren en als laatste de 'cyberbeschermingstroepen', die de Defensienetwerken gaan versterken.

Met dank aan Michael voor de tip

Reacties (3)
28-01-2013, 12:23 door Anoniem
Plus dat zo ongeveer elk militair onderdeel daar reeds een "cybercommando" hebben. Want de marine moet een eigen cybermarine en de luchtmacht een eigen cyberluchtmacht, en het leger een cyberleger en de mariniers moeten cybermariniermaatjes.

Wat dat allemaal gaat doen? Vooral belastinggeld opsnoepen. En leuke contractjes weggeven aan een nieuwe tak van het militair-industrieele complex, de cybersecurity-tak. En niet zomaar contractjes, nee, cybermilitaire cybercontractjes.

Dit is niet raar of bijzonder. Het stikt daar van de drieletterdiensten, de DHS (opgericht als samenraping van 49 andere drieletterdiensten) is maar het topje van de ijsberg (er zijn er nog 1200+ aldus de washington post*) en dat er dan een gecybermilitariseerde tak bij moet is gewoon logies, snap dat dan.

Tijd dat de Amerikanen wakker worden en zich realiseren dat ze zich de laatste paar decennia onAmerikaans gedragen hebben door dit allemaal maar op z'n beloop te laten, want het is aardig uit de klauwen aan het lopen.


* Lees http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/a-hidden-world-growing-beyond-control/ en huiver.
28-01-2013, 12:54 door Anoniem
Jo goed hoor, weer bakken vol met dollars voor cyberpreventie en diensten als de NSA, maar de mensen aan een baan helpen en de crisis komt weet eens op de tweede plaats? Jaja stel je voor er komt een tweede 9/11 wat jullie toch nooit kunnen voorkomen.

Knettergek die Amerikanen.
28-01-2013, 15:39 door Anoniem
Door Anoniem: maar de mensen aan een baan helpen en de crisis komt weet eens op de tweede plaats?

[cynisch]Nee hoor, ze moeten van 900 naar 4900 man, dat is toch 400 man extra? [/cynisch]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.