Privacy - Wat niemand over je mag weten

hotmail account geblockt, 06 nummer afgeven!?

28-01-2013, 18:33 door Anoniem, 3 reacties
Hallo. Sinds enige dagen "zomaar" deze mededeling op mijn scherm als ik op hotmail inlog:

Het account is tijdelijk geblokkeerd
Het kan zijn dat het account door iemand anders is gebruikt om een groot aantal ongewenste berichten te verzenden of voor andere activiteiten die een schending zijn van de Microsoft-serviceovereenkomst.
Wat moet er gedaan worden?
We sturen een verificatiecode naar je telefoon. Zodra je de code hebt ingevoerd, kun je je aanmelden.
Deze stap voorlopig overslaan (enkele sites en services van Microsoft zijn mogelijk uitgeschakeld)
+++
Aldus het bericht. En als ik m'n 06nr niet geef, kan ik wel bij m'n mail, alleen niks versturen. Geen rare dingen te zien. Full scan met Panda, MSE en SAS leverden één tracking cookie op. Vanuit m'n gmail een extra account gemaakt, daar alle adressen handmatig in overgezet. Ik vernietig straks m'n hotmailbox gewoon maar ik ben nieuwsgierig naar hoe onveilig dit verficatie-verhaal eigenlijk is. Ik hoor tegenstrijdige berichten en niks dan ellende op een forum hierover.
Ik denk ik drop het even. groetjes, A
Reacties (3)
29-01-2013, 10:34 door jesper0438
Ik heb precies hetzelfde gehad, maar dan werd de code naar een ander mailadres gestuurd. Gewoon die code invoeren en wachtwoord veranderen! Bij mij werd er een hele shitload spam naar contacten gestuurd maar gelukkig kwamen velen niet aan.
29-01-2013, 10:44 door Mysterio
Je hebt de mogelijkheid om een alternatief e-mail adres op te geven wanneer het Hotmail account is geblokkeerd. Wanneer je dat niet hebt ingesteld dan kunnen ze inderdaad vragen om een telefoonnummer. Maar volgens mij doen ze dat alleen als je telefoonnummer al bekend is. Ik kan er uiteraard naast zitten.
29-01-2013, 12:43 door Anoniem
A
"Ik heb precies hetzelfde gehad, maar dan werd de code naar een ander mailadres gestuurd."
Vreemd dat ze die niet even naar m'n gmail hebben gestuurd dan. Maar ja, probeer in deze wereld maar niet te veel logica te verwachten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.