image

Google belooft Chrome OS-hackers 3 miljoen dollar

dinsdag 29 januari 2013, 09:28 door Redactie, 0 reacties

Google organiseert dit jaar weer een wedstrijd waar hackers en beveiligingsonderzoekers die software van het bedrijf weten te hacken flinke geldprijzen kunnen winnen. De Pwnium-wedstrijd werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Google lanceerde het evenement uit protest tegen de Pwn2Own-wedstrijd die op hetzelfde moment plaatsvond.

Ook bij Pwn2Own is het de bedoeling dat onderzoekers software proberen te hacken. Google was het echter niet eens met de regels van Pwn2Own. Hackers werd namelijk niet verplicht om hun exploit af te staan. Uiteindelijk werd de Chrome-browser twee keer tijdens Pwnium 1 gehackt. Later in het jaar organiseerde Google een tweede Pwnium-wedstrijd, waarbij Chrome één keer sneuvelde.

Besturingssysteem
Dit jaar staan alle neuzen weer dezelfde kant op en werkt Google samen met het Zero Day Initiative, dat Pwn2Own organiseert. Aangezien Pwn2Own zich al op het hacken van browsers richt, besloot Google een nieuw doelwit te introduceren, namelijk Chrome OS. Het besturingssysteem dat voor de Chromebooks wordt gebruikt.

Aangezien het hacken van Chrome OS lastiger is dan het hacken van de Chrome-browser, is ook de beloning verhoogd. Het hacken van Chrome OS op systeemniveau via het gastaccount levert 110.000 dollar op. Een hack waarbij het systeem blijvend wordt gecompromitteerd is goed voor 150.000 dollar.

In totaal neemt Google ruim 3 miljoen dollar prijzengeld naar de wedstrijd mee, zes keer zoveel als Pwn2Own. Pwnium 3 vindt op 7 maart plaats.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.