image

Student opgepakt die 1 miljoen Android-toestellen besmette

maandag 11 augustus 2014, 17:09 door Redactie, 0 reacties

In China is een 19-jarige student opgepakt nadat hij een sms-virus verspreidde dat een miljoen smartphones infecteerde. De student wilde naar eigen zeggen alleen zijn vaardigheden laten zien en had geen criminele bedoelingen. De malware, die uit 2 APK-bestonden bestond, verspreidde zich via sms.

Het eerste APK-bestand opende een backdoor op het toestel en stuurde een sms-bericht met een link naar alle contacten in het adresboek met het verzoek om de app te installeren. Vervolgens werd er gecontroleerd of het tweede APK-bestand al aanwezig was. Was dit niet het geval, dan kregen gebruikers een venster te zien waarin werd gevraagd om de app te installeren, zo liet het Russische anti-virusbedrijf Dr, Web een aantal dagen na de uitbraak weten.

Drie grote Chinese telecomaanbieders wisten uiteindelijk de kwaadaardige sms-berichten te blokkeren, die van meer dan een miljoen telefoons afkomstig waren. Eigenaren van de besmette telefoons krijgen het advies om de kwaadaardige apps te verwijderen, wat handmatig kan worden gedaan. De student werd op 2 augustus wegens het onrechtmatig benaderen van persoonlijke informatie aangehouden en zit nog altijd vast, zo meldt eChinacities.com.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.