image

Ziekenhuis aast op DigiNotar-gebouw

dinsdag 29 januari 2013, 10:58 door Redactie, 0 reacties

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk wil mogelijk het gebouw van de failliete Nederlandse SSL-verstrekker DigiNotar overnemen. Sinds DigiNotar in september 2011 door de rechter failliet werd verklaard, is het pand aan de Vondellaan niet meer gebruikt. Het DigiNotar-gebouw is eigendom van een onderneming.

Een woordvoerster van het Rode Kruis Ziekenhuis laat tegenover het Noordhollands Dagblad weten dat er nog geen concrete plannen zijn. "Wij bekijken hoe we kunnen uitbreiden’", laat de woordvoerder weten, die het Diginotar-gebouw als mogelijkheid bestempelt.

Hack
In 2011 wist een naar eigen zeggen Iraanse student de infrastructuur van het bedrijf te infiltreren en genereerde vervolgens honderden valse certificaten. Daarmee werden onder andere Iraanse internetgebruikers afgeluisterd. DigiNotar ontdekte de aanval, maar hield dit lange tijd stil.

Eind juli van dat jaar kreeg een Iraanse Chrome-gebruiker een waarschuwing dat er iets met het Google SSL-certificaat mis was, waarna de zaak aan het rollen kwam. Uiteindelijk nam de Nederlandse overheid de controle over het bedrijf over.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.