image

Duitsers laks met wachtwoorden

dinsdag 29 januari 2013, 13:11 door Redactie, 4 reacties

Duitse internetgebruikers gaan zeer laks met wachtwoorden om, aldus een onderzoek dat de Duitse overheid onder ruim 1100 mensen liet uitvoeren. 41% van de ondervraagde Duitsers gebruikt voor elke dienst een uniek wachtwoord. 40% heeft meerdere unieke wachtwoorden, maar gebruikt voor de meeste online diensten één wachtwoord.

Dertien procent heeft voor alle websites één wachtwoord. Drie procent heeft geen wachtwoorden en nog eens drie procent weet het niet. Als het gaat om de lengte van de wachtwoorden blijkt dat 70% een wachtwoord van minstens acht karakters gebruikt, bestaande uit letters en hoofdletters, cijfers en vreemde tekens.

38% heeft een wachtwoord dat eenvoudig te herinneren is, zoals een naam of plaats. Achttien procent gebruikt een wachtwoord dat uit persoonlijke informatie bestaat, zoals geboortedatum.

Keuze
"Veel mensen zijn onzorgvuldig bij de keuze van hun wachtwoorden, of het nu voor de computer thuis, e-mailaccount of het profiel op het sociale netwerk is. Daarmee maakt men het criminelen gemakkelijk om gegevens te stelen en in het ergste geval in naam van het slachtoffer misdrijven te plegen", aldus professor Wolf Hammann.

Reacties (4)
29-01-2013, 13:45 door Anoniem
Wat is er nieuws aan dat dit voor Duitsers geldt? Het geldt voo riedere nationaliteit.

Peter
29-01-2013, 13:59 door Anoniem
Alleen de Duitsers? Ik denk dat dit wel een gemiddelde is van alle personen die een wachtwoord gebruiken..
29-01-2013, 15:56 door Anoniem
Dit ligt niet aan Duitsers, het probleem is gewoon het systeem van wachtwoorden. Dat zal vervangen moeten worden door iets beters. Steeds strengere eisen stellen dat werkt gewoon niet.
30-01-2013, 14:11 door Anoniem
Hoe vaak ik niet tegenkom dat mensen die samen een computer gebruiken hun familie achternamen in het email adres zetten en hun wachtwoord hun beide voornamen zijn. Ik heb al een dagtaak aan het pedagogische aspect mensen te overtuigen van iets meer moeite doen om een sleutel te bedenken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.