image

Eigen foto's op gestolen tablet worden inbreker fataal

dinsdag 12 augustus 2014, 14:41 door Redactie, 6 reacties

Een man uit Bergen op Zoom die afgelopen vrijdag bij zijn onderburen had ingebroken en daarbij een tablet, televisie en laptop buitmaakte is dankzij eigen foto's die hij op de gestolen tablet zette tegen de lamp gelopen. De eigenaar van de gestolen spullen kwam de inbreker zelf op het spoor.

Hij wist op afstand op zijn gestolen tablet in te loggen en zag daar foto's die niet van hem, maar van de bovenbuurman afkomstig waren. Hierop waarschuwde hij de politie, die de bovenbuurman gisteren arresteerde. Software zorgde er vorige week ook al voor dat een gestolen laptop kon worden teruggevonden. Dit keer ging het om een laptop die op 9 augustus in Arnhem was gestolen.

De eigenaar deed aangifte en werd de volgende dag via het geïnstalleerde "track & trace-programma" gewaarschuwd waar het apparaat zich zou bevinden. Politieagenten gingen naar de betreffende locatie waar ze een 27-jarige Arnhemmer met de laptop tegenkwamen, die vervolgens werd aangehouden.

Reacties (6)
12-08-2014, 15:00 door Vandy
Wat is nu eigenlijk volgens de kenners alhier de beste "volg-app"? Prey?
12-08-2014, 22:05 door [Account Verwijderd]
Prey, by far... Goed punt van hun is dat je de service gratis kunt gebruiken. Nadat je laptop/tablet/smartphone is gestolen kun je voor een paar $ extra functies inchakelen.

Ipad's hebben de gratis Icloud "find my Ipad" functie, en ook Androids hebben zo'n gratis functie maar zijn beperkt; de Prey functies om foto's te nemen van de persoon achter de tablet zijn erg, erg goed en helpen bij de aanhouding.
12-08-2014, 23:33 door Anoniem
Vreemd artikel. Nergens in het artikel is een toelichting te vinden over hoe de inbreker om het leven is gekomen of welke andere ramp zich heeft voltrokken. Het laatst bekende nieuws is blijkbaar dat hij in hechtenis was genomen en dus onder toezicht is de man iets overkomen, wat best vreemd is omdat tablets meestal wel veilig zijn en wat dit bewijs bij de verdachte deed...
Schreeuwende negatieve koppen gebruiken om aandacht te trekken. Jammer. Liever consisitent goede kwaliteit leveren zodat men de artikelen altijd wel wil lezen, ongeacht de kop.

Het artikel is niet echt duidelijk over de "betreffende locatie" waar de verdachte opgepakt is. Het is belangrijk te weten of het over een publieke ruimte gaat of niet. Want een trackintool alleen is voor zover ik weet nog geen grond geweest voor een huiszoeking, dat zou belangrijk nieuws zijn.
13-08-2014, 10:14 door Vandy
Door Anoniem:
Het artikel is niet echt duidelijk over de "betreffende locatie" waar de verdachte opgepakt is. Het is belangrijk te weten of het over een publieke ruimte gaat of niet. Want een trackintool alleen is voor zover ik weet nog geen grond geweest voor een huiszoeking, dat zou belangrijk nieuws zijn.
Er hoeft geen sprake te zijn van een huiszoeking op basis van een een paar foto's gemaakt met een gestolen Ipad. Het kan natuurlijk zo zijn dat de politie van de aangever een paar foto's doorkreeg, met daarbij de mededeling "die vent is volgens mij de bovenbuurman". De politie print de foto's uit, belt bij de bovenbuurman aan, en constateert vervolgens een treffende gelijkenis tussen de persoon op de foto en de bovenbuurman. Dat levert een redelijke verdenking op, dus wordt bovenbuurman aangehouden. Na aanhouding is het verkrijgen va een huiszoekingsbevel appeltje-eitje.
15-08-2014, 11:49 door Anoniem
fa·taal (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 noodlottig; de dood tot gevolg hebbend
18-08-2014, 12:36 door Anoniem
Is prey goed?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.