image

Nauwelijks Android-malware in Nederland

woensdag 30 januari 2013, 16:48 door Redactie, 0 reacties

Nederlandse Android-smartphone en tablets zijn nauwelijks met malware geïnfecteerd. Van alle malware die via het internet in 2012 werd verspreid, was slechts 0,42% mobiele malware. Het ging dan voornamelijk om Android-malware. Van alle mobiele malwarecontacten wereldwijd vond slechts 2% in Nederland plaats, aldus netwerkgigant Cisco. De Verenigde Staten staat met 33% op de eerste plek.

Kwaadaardige scripts en iframes waren de voornaamste 'web malware' categorie (83%). Via deze scripts en iframes wordt geprobeerd internetgebruikers via ongepatchte software te infecteren. Daarbij gaat het niet alleen om dubieuze websites.

Cisco ontdekte dat de kans op besmetting door malware via online winkelsites 21 keer hoger is dan bijvoorbeeld via sites die vervalste softwarepakketten aanbieden. Bij online advertenties bleek dat de kans op besmetting maar liefst 182 maal zo hoog is als bij pornografie.

Java
Wordt er gekeken naar wat voor soort software cybercriminelen aanvallen om malware te verspreiden, dan blijkt dat Java in 2012 voor bijna alle infecties via drive-by download-aanvallen op internet verantwoordelijk was. 87% van alle waargenomen exploits waren Java-exploits.

"Het grote aantal Java-exploits toont dat deze lekken als eerste voor andere soorten exploits worden geprobeerd en het laat tevens zien dat aanvallers met Java-exploits succes boeken", zo laat de netwerkgigant weten. Het aantal aanvallen via Active X nam verder af.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.