Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

vraagje

31-01-2013, 14:01 door Security Scene Team, 5 reacties
ik bezocht http://www.werkenvoornederland.nl/JUSB120167 (de vacature van NCSC aan de rechter zijde van security.nl index)

terwijl ik erop klikt viel me op dat er een location-aware realtime visitor tracker word geladen.

Waarom is dit? en mag dit zomaar even vanuit de overheid?

edit:

ik heb even een voorbeeld ervan opgezocht, het gaat hierom:
http://www.webresourcesdepot.com/location-aware-realtime-visitor-tracker-using-pusher-tutorial/
Reacties (5)
31-01-2013, 16:08 door Anoniem
Je bedoelt dat ze de eigen cookiewet overtreden en je niet de keus geven gevolgd te worden of weggezet te worden naar een andere website (die ook ongevraagd trackt, zoals google)? Goh.

Niet dat ik nog voor de overheid (is dat "Nederland" tegenwoordig? waar ben ik dan?) zou willen werken, daar niet van.
31-01-2013, 18:33 door Security Scene Team
nouja geen reacties, waarschijnlijk gewoon niet te vertrouwen de overheid.. ze weten precies waarje woont mocht je het bezoeken, ook Via vpn/proxy > Geo locatie. ;) blockeren die handel!

Edit:
hier wil je toch niet voor werken? Ze misbruiken je kennis voor hun eigen belangen, beetje gebruikers lokaliseren die "mogelijk" voor hun zouden willen werken, en alleen de vacature komen lezen. Brrr moet er niet aan denken!
01-02-2013, 11:35 door Anoniem
Juist...
Ten eerste als je reacties wilt op een topic is het misschien een idee dit topic een fatsoenlijke naam gerelateerd aan het onderwerp mee te geven, in plaats van iets algemeens als 'vraagje'.
Ten tweede zie ik het probleem niet zo. Een browser geeft niet zonder consent geolocatie door. Dit staat nota bene zelfs op de bron die je zelf linkt.

Op je vraag waarom dit is: Ik neem aan om of een persoonlijk aanbod te bieden qua vacatures (banen bij jou in de buurt oid), of in kaart te brengen van waar de meeste vraag is naar werk. Het eerste klinkt aannemelijker voor mij.
Of dit mag vanuit de overheid: Ja.

"Ze misbruiken je kennis voor hun eigen belangen" in 1 zin met "beetje gebruikers lokaliseren die "mogelijk" voor hun zouden willen werken" slaat als een tang op een varken. Ik mag hopen dat je dat zelf ook in ziet.
Overigens is een geolocatie niet direct te koppelen aan persoonlijke informatie, tenzij je deze zelf ergens invult bijv.

Mijn inziens maak je hier alleen een probleem van om de overheid te bashen ofzo, beetje jammer.
01-02-2013, 14:02 door Security Scene Team
Nou ik denk dat het onderwerp best wel toepasselijk is, aangezien ik er gewoon 'n vraag over had, vandaar "vraagje". maar aangezien niemand reageert moet ik wel bij mijn eigen conclusie blijven. en ja de overheid mag ook best eens aangepakt worden, aangezien ze zelf onnodige regelementjes opleggen die de 'normale' internet gebruiker gaat of zal raken, en hun doel compleet voorbij gaan.

Een beetje zinvolle uitleg had ik wel verwacht, maar goed aangezien je geen kennis hebt snap ik ook best dat je geen professionele uitleg kon geven.

ik reageer op artikels waar ik verstand van heb, en geef dr zo goed als mogelijk een uitleg over.. jij niet blijkbaar?
01-02-2013, 14:16 door Anoniem
Zinvolle uitleg waarvan?
Ik heb je vragen beantwoord. Veel kennis is daar inderdaad niet voor nodig nee; een beetje common sense is voldoende.
De overheid doet hier verder niets fout dus om ze hier op 'aan te pakken' is een beetje onzinnig. Als ze wel iets fout doen en je kan dat aantonen, be my guest.
Je 2e en 3e alinea zal ik verder maar negeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.