image

Uitbraak Ebola-virus gebruikt voor verspreiden malware

maandag 18 augustus 2014, 09:59 door Redactie, 0 reacties

Cybercriminelen hebben de uitbraak van het Ebola-virus aangegrepen voor de verspreiding van malware. Het gaat om zeker drie verschillende campagnes. Daarnaast zijn er ook nog e-mails ontdekt die naar een phishingpagina leiden waar geprobeerd wordt om gegevens voor verschillende e-mailaccounts te stelen.

De e-mails doen zich voor als een presentatie over het Ebola-virus en nieuws over de ontdekking van een medicijn. De bijlage die met de e-mails worden meegestuurd bevatten ZIP-bestanden met daarin EXE-bestanden, maar bevatten soms ook direct EXE-bestanden. Zodra gebruikers de bijlagen openen wordt er malware geïnstalleerd. Het gaat om verschillende Trojaanse paarden die toetsaanslagen opslaan, met de webcam meekijken, screenshots maken, aanvullende bestanden installeren, gegevens stelen en zichzelf verwijderen.

Anti-virusbedrijf Symantec, dat voor de campagnes waarschuwt, adviseert internetgebruikers om voorzichtig te zijn met ongevraagde, onverwachte of verdachte e-mails. "Als je niet zeker weet of het een legitieme e-mail is, reageer dan niet en klik niet op links of bijlagen in het bericht."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.