image

10.000 euro voor hacker die Mega-encryptie kraakt

vrijdag 1 februari 2013, 14:47 door Redactie, 1 reacties

Wie de encryptie van de nieuwe opslagdienst Mega weet te kraken kan 10.000 euro op zijn bankrekening verwachten. Mega-oprichter Kim Dotcom liet vandaag via Twitter weten dat hij een beloning heeft uitgeloofd voor de eerste die de versleuteling weet te doorbreken. Mega is de opvolger van de opslagdienst Megaupload, die vorig jaar door de autoriteiten offline werd gehaald.

Megaupload werd door de Amerikaanse autoriteiten beschuldigd van het faciliteren van copyrightschending, maar opricht Dotcom is hiervoor nog altijd niet veroordeeld. Het proces tegen hem en de andere Megaupload-werknemers loopt nog. Om de juridische kosten te kunnen betalen besloot Dotcom naar eigen zeggen de nieuwe opslagdienst te lanceren.

Die versleutelt automatisch al het geüploade materiaal. De gebruikte encryptiemethode kreeg in de eerste dagen felle kritiek te verduren. Uiteindelijk stelden sommige experts dat de dienst ongeschikt was voor de opslag van gevoelige data.

Inmiddels zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo kunnen gebruikers een nieuw wachtwoord kiezen als ze bij het aanmaken van een account een zwak wachtwoord hadden gekozen.

Daarnaast is er nu de mogelijkheid om wachtwoorden te resetten. Wat betreft de beloning voor het kraken van de encryptie zullen daar later vandaag meer details over bekend worden.

Met dank aan Sylvia voor de tip

Reacties (1)
02-02-2013, 17:26 door Anoniem
Gezien plaatjes van Kim zoals http://static2.volkskrant.nl/static/photo/2012/12/4/10/20120124233801/media_xl_1089415.jpg is de "Kin" typo hierboven dan wel weer grappig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.