image

Apple slaat Chinese gebruikersgegevens op in China

dinsdag 19 augustus 2014, 12:07 door Redactie, 0 reacties

Apple is voor de eerste keer begonnen om gegevens van Chinese Apple-gebruikers ook in China op te slaan, waarmee het recente zorgen over de privacy wil wegnemen. De data zullen worden opgeslagen op servers van China Telecom, zo meldt de Wall Street Journal.

"Apple neemt de veiligheid en privacy van gebruikers zeer serieus. We hebben China Telecom aan de lijst van onze datacentraproviders toegevoegd, om zo de bandbreedte te vergroten en de prestaties voor onze Chinese klanten te verbeteren", aldus een verklaring van Apple zelf. China Telecom is nu de enige Chinese cloudaanbieder. De samenwerking tussen Apple en het bedrijf zou vorig jaar al zijn gestart, waarbij de clouddiensten van de telecomprovider over een periode van 15 maanden werden getest.

Onlangs kwam Apple nog in een negatief daglicht in China omdat het allerlei gegevens van gebruikers zou opslaan en zelfs een risico voor de staatsveiligheid werd bestempeld. Apple ontkende de beschuldigingen in een verklaring. Volgens Gartner-analist Sandy Shen zal de overeenkomst met China Telecom de zorgen van de Chinese overheid over het weglekken van gebruikersgegevens wegnemen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.