image

Britse politie wil verplicht wachtwoord op elke telefoon

donderdag 21 augustus 2014, 14:58 door Redactie, 11 reacties

De Britse Metropolitan Police is al meer dan twee jaar aan het lobbyen bij telefoonfabrikanten en de overheid om ervoor te zorgen dat elke nieuw verkochte telefoon in Groot-Brittannië van een wachtwoord is voorzien. Agenten zouden zowel met Apple als Samsung over de maatregelen hebben gesproken.

Op deze manier hoopt de Britse politie de diefstal van telefoons en identiteitsdiefstal tegen te gaan. Het verplichten van een wachtwoord op nieuw aangeschafte telefoons zou consumenten moeten ontmoedigen om hun telefoon onbeveiligd achter te laten. Uit onderzoek van de Britse politie zou blijken dat op dit moment maar liefst 60% van de telefoons niet over een wachtwoord beschikt.

Standaard

"We proberen om wachtwoorden als standaard op nieuwe telefoons te krijgen, zodat je na de aanschaf het wachtwoord zelf moet uitschakelen, in plaats van inschakelen", zegt rechercheur Bob Mahoney tegenover The Register. "We praten met de industrie en overheid. Dit is één van de voornaamste ideeën in een reeks van maatregelen die we nastreven om persoonlijke gegevens te beschermen." Mensen zouden namelijk minder snel een wachtwoord inschakelen als ze dat zelf moeten doen.

Volgens Mahoney zouden de ideeën al veel bijval hebben gekregen. Daarnaast is een telefoon zonder wachtwoord veel meer waard dan een telefoon met lastig te kraken pincode of wachtwoord. "We hebben informatie dat een telefoon met persoonlijke informatie meer waard is dan andere mobieltjes, omdat de dief het kan verkopen aan iedereen die de informatie kan gebruiken." De Britse politie is optimistisch dat maatregelen, zoals Apple's Activatie Slot, dat een telefoon op afstand kan uitschakelen, ook zal helpen bij het tegengaan van het aantal gestolen telefoons.

Reacties (11)
21-08-2014, 15:35 door Profeet
Lol, je moet verplicht een wachtwoord hebben. Tot ze je niet meer aardig vinden. Dan moet je het verplicht afgeven, haha, make up youre mind! :P
21-08-2014, 16:01 door Anoniem
meteen de phone encrypten anders heeft het nog geen zin
21-08-2014, 16:05 door Briolet - Bijgewerkt: 21-08-2014, 16:06
Hoeveel mensen zullen dat waarderen? Vorige week was er nog een discussie over de Ziggo WifiSpots. Sinds recent biedt Ziggo certificaten aan die je op je Android phone moet importeren. Android eist echter dat je wachtwoorden gaat gebruiken als je met certificaat beveiligde WifiVerbindingen gebruikt.

Ziggo waarschuwt hiervoor niet en mensen gaan nu klagen dat ze de wachtwoordfunctie niet meer kunnen uitzetten. De menu's maken ook niet duidelijk dat je dat alleen kunt doen als je het certificaat weer de-installeert.
21-08-2014, 16:18 door Anoniem
Ze vinden dat ze nog niet genoeg mensen onder de wachtwoordafgiftewet mogen veroordelen?
21-08-2014, 16:39 door DeliciouslyImperfect
Door Briolet: Hoeveel mensen zullen dat waarderen? Vorige week was er nog een discussie over de Ziggo WifiSpots. Sinds recent biedt Ziggo certificaten aan die je op je Android phone moet importeren. Android eist echter dat je wachtwoorden gaat gebruiken als je met certificaat beveiligde WifiVerbindingen gebruikt.

Ziggo waarschuwt hiervoor niet en mensen gaan nu klagen dat ze de wachtwoordfunctie niet meer kunnen uitzetten. De menu's maken ook niet duidelijk dat je dat alleen kunt doen als je het certificaat weer de-installeert.
Zo lang je het uit kunt zetten, en dat lijkt hier wel de intentie van de politie, lijkt het me geen probleem.
21-08-2014, 19:58 door Anoniem
Wat een gezeur. Even systeem reset en telefoon is gewoon weer verkoopbaar.
22-08-2014, 09:15 door Anoniem
"Lol, je moet verplicht een wachtwoord hebben. Tot ze je niet meer aardig vinden. Dan moet je het verplicht afgeven, haha, make up youre mind! :P"

Lol, dit soort wachtwoorden helpen op geen enkele manier tegen onderzoek door de politie. Je zal deze dus ook niet hoeven af te geven, omdat ze zonder dat wachtwoord ook bij de informatie kunnen komen.

"Wat een gezeur. Even systeem reset en telefoon is gewoon weer verkoopbaar."

Hoe kom je bij de systeem reset functie in het menu, indien je het wachtwoord niet weet ?
22-08-2014, 09:16 door Anoniem
"Ze vinden dat ze nog niet genoeg mensen onder de wachtwoordafgiftewet mogen veroordelen?"

Wat heeft deze opmerking in hemelsnaam te maken met dit topic ? Het gaat er niet om dat ze vragen om geen wachtwoord te gebruiken, zodat ze gemakkelijker bij je gegevens kunnen komen. Vreemd hoe mensen zaken die niks met elkaar te maken hebben met elkaar associeren. Dit topic gaat over het tegengaan van diefstal.
22-08-2014, 09:18 door Anoniem
"We hebben informatie dat een telefoon met persoonlijke informatie meer waard is dan andere mobieltjes, omdat de dief het kan verkopen aan iedereen die de informatie kan gebruiken."

Toch denk ik dat 95% van de dieven die (ongericht) een telefoon stelen niet geinteresseerd zijn in de informatie. Waar vind een junk bijvoorbeeld iemand die geinteresseerd is in de informatie op de telefoon van een willekeurige burger ? En hoeveel moeite moet hij daarvoor doen ?
22-08-2014, 10:56 door Anoniem
Grappig , politie wil wachtwoorden op telefoons maar aan diezelfde politie moet je je wachtwoord geven als ze daar om vragen .
Het blijft ook een eiland he :p
22-08-2014, 14:45 door Army
Door Profeet: Lol, je moet verplicht een wachtwoord hebben. Tot ze je niet meer aardig vinden. Dan moet je het verplicht afgeven, haha, make up youre mind! :P
Omdat het gewoon voorkomt dat telefoons worden gejat. Zeker als je telefoon ook een wachtwoord eist als je van sim wisselt. Het wordt dan niet meer interessant om ze te stelen, want je kan ze dan alleen nog inleveren voor recycling.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.