image

Celstraf voor bende die 36.000 pinpassen in Engeland skimde

vrijdag 22 augustus 2014, 15:18 door Redactie, 0 reacties

In Engeland is een bende criminelen wegens het skimmen van 36.000 pinpassen tot een gevangenisstraf van bij elkaar 15 jaar veroordeeld. De bende kon worden opgerold na onderzoek van de Dedicated Cheque en Plastic Crime Unit (DCPCU), een door de banken gesponsorde politie-eenheid, en hulp van de Roemeense nationale politie.

Eind vorig jaar wist de DCPCU bij verschillende invallen complete "skimfabrieken" te ontmantelen waar allerlei apparatuur voor het skimmen van pinpassen werd gefabriceerd. De 36.000 geskimde pinpassen hadden volgens de DCPCU een straatwaarde van 16 miljoen pond, gebaseerd op het gemiddelde bedrag dat met een gekopieerde pinpas wordt gestolen.

Verborgen camera

Bij het onderzoek naar de skimmers ontdekten agenten een nieuwe manier om pincodes te filmen die nog niet eerder in het Verenigd Koninkrijk was toegepast. De verborgen camera's werden namelijk aan de zijkant van de geldautomaten geplaatst in plaats van boven het toetsenbord. Hierdoor konden de skimmers toch nog meekijken als de pincode deels met de hand werd afgeschermd.

Twee 30-jarige bendeleden werden veroordeeld tot respectievelijk 5 jaar en 4 maanden en 5 jaar en 2 maanden. Een 27-jarig bendelid kreeg 3 jaar en 7 maanden opgelegd, terwijl het laatste bendelid voor 1 jaar en 9 maanden achter de tralies verdwijnt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.