image

Creditcardfraudeur verstopt 50.000 euro in oven

woensdag 6 februari 2013, 12:54 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn 13 mensen gearresteerd die door middel van creditcardfraude zeker 150 miljoen euro hebben buitgemaakt. Het gaat om één van de grootste fraudes met creditcards in de VS ooit. De verdachten fabriceerden valse identiteiten om meer dan 25.000 creditcards aan te vragen. Ook fabriceerden ze kredietrapporten om de kredietlimiet van de creditcards te verhogen.

Vervolgens werd het maximale bedrag geleend of uitgegeven, zonder het bedrag ooit terug te betalen. "Dit soort fraude verhoogt elke dag de kosten van zaken doen voor elke Amerikaanse consument", aldus procureur-generaal Paul Fisherman.

De bende fabriceerde meer dan 7.000 valse identiteiten en wist zo duizenden creditcards te bemachtigen. De werkwijze bestond uit drie eenvoudige stappen. Als eerste werd de identiteit en een bijbehorende kredietprofiel aangemaakt. Vervolgens werd door middel van valse informatie de kredietlimiet van de valse identiteit en bijbehorende kaart verhoogd. Als laatste leenden de fraudeurs, dankzij de verhoogde kredietlimiet nog grotere bedragen. Het geld werd echter nooit terugbetaald.

De bende had meer dan 1800 bezorgadressen, waaronder huizen, appartementen en postbussen, die als postadres van de valse identiteiten fungeerden.

Naast het creëren van valse identiteiten werden ook verschillende frauduleuze bedrijfjes opgericht, die het geld van creditcards afschreven. Deze bedrijfjes fungeerden ook weer als input voor de kredietbureaus, die op deze manier van valse informatie over de kredietgeschiedenis van verschillende valse identiteiten werden voorzien, die zogenaamd bij de bedrijfjes zouden werken of hiervan de eigenaar waren.

Uitgaven
Het geld werd aan luxe auto's, elektronica, spa-behandelingen, dure kleding en voor miljoenen euro's aan goud uitgegeven. Ook werden grote hoeveelheden geld verstopt. Tijdens de invallen ontdekten agenten dat één fraudeur 70.000 dollar (50.000) euro in zijn oven had verstopt. Tevens werden miljoenen naar buitenlandse rekeningen overgemaakt.

Het onderzoek naar de bende liep al meer dan anderhalf jaar. Eerder werden in deze zaak al vier mensen gearresteerd en voor twee miljoen dollar aan goudstaven in beslag genomen. De verdachten kunnen elk een een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar en een boete van 1 miljoen dollar krijgen.

Reacties (2)
06-02-2013, 13:59 door Anoniem
En dan komt er een Truus bij je en bakt een kip in de oven,LOL


Terwijl jij op de bank tv zit te kijken!
07-02-2013, 16:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.