image

Gebruikersgegevens gestolen bij sociale netwerksite MeetMe

maandag 25 augustus 2014, 10:04 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben toegang gehad tot het netwerk van de sociale netwerksite MeetMe, waar tussen 5 en 7 augustus van dit jaar de gegevens van een aantal gebruikers is buitgemaakt. Het gaat om gehashte wachtwoorden, gebruikersnamen en e-mailadressen van een niet nader genoemd aantal gebruikers.

Het bedrijf waarschuwde het Ministerie van Justitie van de Amerikaanse staat Californië, dat een meldplicht voor datalekken hanteert. Hoe de aanvallers toegang tot het netwerk wisten te krijgen wordt niet duidelijk gemaakt. Wel hadden de aanvallers toegang tot de getroffen gebruikersaccounts kunnen krijgen, maar er zou geen bewijs zijn dat dit ook is gebeurd.

MeetMe heeft gebruikers inmiddels gewaarschuwd en geadviseerd om hun wachtwoord te wijzigen, en als ze dit wachtwoord ook voor andere sites gebruikten, het ook daar aan te passen. MeetMe, dat 40 miljoen gebruikers heeft, werd in 2005 opgericht. Toen stond het nog bekend als myYearbook, maar in 2012 werd het hernoemd naar MeetMe.

Reacties (2)
25-08-2014, 10:38 door Anoniem
Gebruik voor forums en zo als wachtwoord gewoon [forumnaam]-simpelecode, zoals meetme23@4, en voor mail een moeilijkere code, zoals @ikhouvankoekjes@, en voor bankzaken een echt lastige zoals F344f@fm77%.

wachtwoorden op een usbstick met keepass en daarop een wachtwoord dat je aan je partner of kinderen meegeeft.
Kun je ook nog es een keer doodgaan zonder dat alles digitaal in de soep loopt.

En voor iedereen die een domeinnaam heeft: als userid/mailadres gebruik je overal [forumnaam]@domein.com met een catchall, zodat je direct weet welk forum loopt te klooien als je via dat adres spam krijgt. Name, Shame, Block.
25-08-2014, 11:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.