image

Onversleutelde harde schijf kost Brits ministerie 226.000 euro

dinsdag 26 augustus 2014, 13:27 door Redactie, 5 reacties

Het Britse Ministerie van Justitie heeft een boete van 226.000 euro gekregen wegens het verliezen van een onversleutelde harde schijf met zeer gevoelige gegevens van gevangenen. De schijf werd vorig jaar mei verloren en bevatte informatie over 2935 gevangen, waaronder banden met de georganiseerde misdaad, gezondheidsinformatie, drugsgebruik en materiaal over slachtoffers en bezoekers.

Het incident volgde een soortgelijk geval in oktober 2011, toen een gevangenis een onversleutelde harde schijf met de informatie van 16.000 gevangen verloor. Naar aanleiding van dit eerste incident kregen alle 75 gevangenissen in Engeland en Wales nieuwe harde schijven, die informatie konden versleutelen. Uit onderzoek van het Britse Information Commissioner’s Office (ICO) naar het laatste incident bleek dat de gevangenisdienst niet besefte dat de versleuteling op de nieuwe harde schijven moest worden ingeschakeld om te werken.

Het gevolg van de misser was dat voor meer dan een jaar zeer gevoelige informatie onbeveiligd werd verwerkt door gevangenissen in Engeland en Wales. "Het feit dat een overheidsafdeling met beveiligingstoezicht op gevangenissen materiaal onder 75 gevangenissen kan verspreiden zonder de apparatuur precies te begrijpen, laat staan dit te vertellen, is niet te bevatten", aldus Stephen Eckersley, hoofd handhaving van het ICO. Inmiddels zijn er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alle in gevangenissen gebruikte harde schijven zijn versleuteld.

Reacties (5)
26-08-2014, 14:25 door kangoo909 - Bijgewerkt: 26-08-2014, 15:48
Een kansloze actie uiteraard, zo'n boete! Dus de belastingbetaler gaat een boete betalen voor het falen van de overheid? Of gaat dit verhaald worden via de salarissen van diegene die uiteindelijk verantwoordelijk zijn?
26-08-2014, 20:40 door Anoniem
Door kangoo909: Een kansloze actie uiteraard, zo'n boete! Dus de belastingbetaler gaat een boete betalen voor het falen van de overheid? Of gaat dit verhaald worden via de salarissen van diegene die uiteindelijk verantwoordelijk zijn?
Ze hadden eigenlijk die boete aan die gedetineerden moeten betalen, dan was het wel een wijze les geweest ;)
26-08-2014, 22:33 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Ze hadden eigenlijk die boete aan die gedetineerden moeten betalen, dan was het wel een wijze les geweest ;)

Die komen nog wel aan bod op het moment dat er daadwerkelijk informatie in de openbaarheid wordt gebracht.
26-08-2014, 22:58 door Anoniem
Uit onderzoek van het Britse Information Commissioner’s Office (ICO) naar het laatste incident bleek dat de gevangenisdienst niet besefte dat de versleuteling op de nieuwe harde schijven moest worden ingeschakeld om te werken.
Inmiddels zijn er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alle in gevangenissen gebruikte harde schijven zijn versleuteld.
Aha! De versleuteling is dus inmiddels ingeschakeld. "Ehh, moet er dan ook nog een wachtwoord ofzo bij?"
Hebben geen flauw benul van waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn. Maar dat is mijn ongezouten mening. Salted. ;-)
27-08-2014, 08:06 door Anoniem
Uhhh.....
Het Britse Ministerie van Justitie heeft een boete van 226.000 euro gekregen.
Van wie? Van het Britse Ministerie van Justitie?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.