image

Knab introduceert betalen via Facebook en sms

woensdag 27 augustus 2014, 09:53 door Redactie, 3 reacties

Online bank Knab biedt klanten vanaf september de mogelijkheid om te betalen via Facebook en sms, waarbij het bankrekeningnummer van de ontvangende partij niet meer nodig is. De ontvanger krijgt na de overboeking namelijk een melding en vult vervolgens zijn eigen bankrekeningnummer in.

Knab wil naar eigen zeggen op deze manier mobiel betalen vergemakkelijken, vooral met het oog op de invoering van het nieuwe IBAN-nummer. "Een belangrijke doelstelling van Knab is het eenvoudiger maken van bankieren. Daar draagt deze innovatie aan bij. Zeker met de invoering van het lange, vaak lastig te onthouden IBAN. Vrijwel iedereen heeft immers altijd wél via telefoon of Facebook de contactinformatie van vrienden binnen handbereik", zegt. René Frijters, oprichter en algemeen directeur van Knab.

De dienst, die Knab Social heet, is via de Knab App te gebruiken en zal vanaf eind september beschikbaar zijn. De bank zegt dat de privacy van gebruikers is gewaarborgd en zowel telefoonnummer als Facebookaccount voor Knab worden afgeschermd.

Reacties (3)
27-08-2014, 12:03 door Anoniem
Nou was juist het bankrekeningnummer een van de weinige zekerheden bij het kopen van private personen op Internet.

Klopte de naam op facebook niet bij de naam die bij de rekening hoorde dan was dat een duidelijke indicatie dat het een fraudeur was.
27-08-2014, 13:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-08-2014, 14:51 door Anoniem
Ik zie dat je op hun website kan inloggen op internetbankieren met alleen maar user en pass, dat noem ik ook niet echt veilig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.