image

Spamtool verzamelt telefoonnummers op internet

vrijdag 8 februari 2013, 10:23 door Redactie, 2 reacties

Mobiele spammers hebben onlangs een nieuwe versie van een bekende 'doe-het-zelf' tool uitgebracht voor het verzamelen van mobiele telefoonnummers die op internet staan. Deze nummers worden later bestookt via sms-spamberichten. De tool verzamelt niet alleen telefoonnummers, het laat ook de naam van de eigenaar, logo en naam van de telecomaanbieder en land zien.

Gebruikers van de tool kunnen aangeven op welk land ze het hebben voorzien, hoewel de spamtool vooral Russische georiënteerd is. Zo kan de software alleen de mobiele telefoonnummers van Rusland en de Oekraïne automatisch herkennen en gebeurt de indexering op basis van Russische en Oekraïense regio's.

Captcha
Beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev van beveiligingsbedrijf Webroot stelt dat de tool nog geen 'interne' websites via inloggegevens kan indexeren, maar dat toekomstige versies dit zeer waarschijnlijk wel gaan ondersteunen.

"Zorg er dus voor dat de website waar je je telefoonnummer achterlaat tegen dit soort automatische verzameltools beschermd is." Daarbij is een captcha volgens Danchev onvoldoende, omdat ze zo goed als geen bescherming tegen moderne cybercriminelen bieden.

Reacties (2)
08-02-2013, 15:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-02-2013, 11:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.