image

College wint prijs wegens elimineren DDoS-aanvallen

vrijdag 8 februari 2013, 11:30 door Redactie, 3 reacties

Het Graafschap College uit Doetinchem heeft een prijs gekregen voor de manier waarop het vorig jaar met verschillende DDoS-aanvallen omging. Het gaat om de SURFcert Security Award die wordt uitgereikt aan een persoon of een organisatie die zich inzet voor verbetering van informatiebeveiliging, privacybescherming of bestrijding van cybercrime.

Het Graafschap College, het grootste onderwijsinstituut van de Achterhoek, werd vorig jaar het slachtoffer van enkele distributed denial of service-aanvallen (DDoS). Volgens SURFnet, dat de award uitreikte, is de meest gangbare manier voor onderwijsinstellingen om met een DDoS-aanval om te gaan de internetprovider te verzoeken het ongewenste verkeer zoveel mogelijk tegen te houden.

"Maar daarmee blijft de oorzaak van het probleem bestaan. Een vergelijkbare aanval kan soms weer via een andere weg opduiken, in een net iets andere vorm en soms nog net weer iets heviger."

Interventieteam
Toen het Graafschap College vorig jaar werd getroffen door een DDoS-aanval besloot het niet alleen te vertrouwen op filtering, maar actief op zoek te gaan naar patronen en naar de bron van de aanval. Hiervoor werd een team met medewerkers geformeerd dat na diepgaand onderzoek de bron van de aanval ontdekte en elimineerde.

"Hiermee kwam een einde aan een reeks aanvallen waar het college al langer mee te maken had", aldus SURFnet. De bevindingen van het college worden actief met andere instellingen gedeeld.

Reacties (3)
08-02-2013, 12:29 door Anoniem
"dat na diepgaand onderzoek de bron van de aanval ontdekte en elimineerde"

Ja? Nu begint het pas interessant te worden. Vertel meer!
08-02-2013, 13:43 door Anoniem
Door Anoniem: "dat na diepgaand onderzoek de bron van de aanval ontdekte en elimineerde"

Ja? Nu begint het pas interessant te worden. Vertel meer!

Inderdaad! Moar info!
10-02-2013, 21:37 door Ramon.C
Zoals eerder gezegd, we want more!

Hiervoor werd een team met medewerkers geformeerd dat na diepgaand onderzoek de bron van de aanval ontdekte en elimineerde.

Elimineerde de bron van de aanval, oké hoe dan? Een bounce back? Bron van aanval hacken of iets anders?

Hiermee kwam een einde aan een reeks aanvallen waar het college al langer mee te maken had

Waarmee? :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.