image

7 miljoen iPhones en iPads gejailbreakt in 4 dagen

vrijdag 8 februari 2013, 16:48 door Redactie, 2 reacties

Sinds het uitkomen van een nieuwe jailbreak-tool op maandag zijn er in vier dagen tijd bijna 7 miljoen iPhones en iPads gejailbreakt. De tool, genaamd evasi0n, is dan ook een enorm succes. Volgens Jay Freeman, beheerder van de Cydia app store waar gebruikers van een gejailbreakt toestel apps kunnen downloaden, heeft de jailbreak-tool voor gigantisch veel verkeer gezorgd.

Sinds gisteren was de app store bezocht door 5,15 miljoen iPhones, 1,35 miljoen iPads en 400.000 iPad Touches die allemaal via evasi0n waren gejailbreakt. Niet eerder genereerde een jailbreak in zo'n korte tijd zoveel bezoekers.

"Smartphones zijn steeds populairder geworden, maar het bleef een gesloten ervaring, wat het lastig maakt voor mensen om te krijgen wat ze willen", aldus Freeman tegenover Forbes. Freeman stelt dat jailbreaking in deze behoefte voorziet.

Jailbreak
De kersverse jailbreakers hadden wel geduld nodig, aangezien het 136 dagen duurde voordat de makers van de jailbreak-tool iOS 6.1, het mobiele besturingssysteem van Apple, op de knieën wisten te krijgen. In vergelijking sneuvelde de iPhone 4S na 98 dagen, de iPhone 4 na 38 dagen en moest de iPhone 3GS er al na 14 dagen aan geloven.

De nieuwste jailbreak gebruikt vijf nieuwe bugs, waardoor het ook de meest complexe jailbreak tot nu toe is. De volgende jailbreak zal waarschijnlijk minder lang op zich laten wachten. Het team achter evasi0n zegt dat ze bijna genoeg bugs voor een nieuwe jailbreak hebben, maar bewaren die tot de volgende iPhone.

Reacties (2)
09-02-2013, 10:47 door Anoniem
Tja is toch logisch dat mensen proberen er zelf op te zetten wat ze willen?,al dat betuttel van Apple dat je er alleen mee kan doen wat zij willen?.
Lang leve Jailbreak.
09-02-2013, 22:21 door Anoniem
De meesten die zo'n jailbreak uitvoeren hebben juist niet veel op met veiligheid. En niet door Apple gescreende Apps binnenhalen gaat dan ook een keer mis als je door die vrijheid allerlei troep kunt installeren. Heb dan ook geen medelijden met ze als de rekening gepresenteerd krijgen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.