image

23 virusscanners voor Windows XP getest

donderdag 28 augustus 2014, 13:47 door Redactie, 1 reacties

Het is nog steeds mogelijk om Windows XP te beschermen, zo stelt het Duitse testorgaan AV-Test.org na een uitgebreide test van 23 virusscanners en Internet Security Suites op het niet meer door Microsoft ondersteunde platform. Een platform dat volgens StatCounter nog een marktaandeel van 25% heeft.

De anti-virusprogramma's voor consumenten konden in totaal 18 punten scoren, verdeeld over de prestaties tijdens het scannen van malware, bruikbaarheid en prestaties. Drie producten scoorden de volledige 18 punten, namelijk Bitdefender, Kaspersky Lab en het gratis Panda Cloud Free. AhnLab en Microsoft Security Essentials scoorden respectievelijk 8,5 en 9,5 punten en eindigden daarmee onderaan.

Dertien van de 23 producten wisten op het gebied van malware-detectie de volledige zes punten te halen. Nog eens 8 producten scoorden de 4 en 5,5 punten. Alleen AhnLab en Microsoft bleven elk op 0,5 punt steken.

Systeembelasting

Er werd ook gekeken naar de belasting die de virusscanners voor het systeem vormen. De aanwezigheid van Bitdefender, Kaspersky Lab en Panda was nauwelijks merkbaar op de systeemprestaties. De oplossingen van Avira, F-Secure, Kingsoft, Symantec en Microworld hadden wel impact op het systeem, aldus AV-Test.org.

Toekomst

Wat betreft de ondersteuning van Windows XP zeggen de meeste anti-virusleveranciers het platform zeker tot januari 2016 te blijven ondersteunen, waarbij sommige fabrikanten ook 2017 en 2018 als datum geven. De leveranciers adviseren XP-gebruikers om hun software continu te blijven updaten en XP-computers niet continu voor surfen en als e-mailplatform te gebruiken, aangezien op deze manier de meeste aanvallen plaatsvinden.

De meeste virusbestrijders verwachten geen grootschalige aanval op XP-gebruikers, maar verwachten wel dat individuele kwetsbaarheden selectief door aanvallers zullen worden aangevallen. Als gebruikers de kans krijgen moeten ze dan ook naar Windows 7 of Windows 8 upgraden, aldus de anti-virusfabrikanten.

Reacties (1)
28-08-2014, 13:57 door Anoniem
De aanwezigheid van Bitdefender, Kaspersky Lab en Panda was nauwelijks merkbaar op de systeemprestaties.

scan maar eens een iso of zip file
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.