image

Kassa-malware bij veel meer bedrijven aangetroffen

vrijdag 29 augustus 2014, 13:50 door Redactie, 0 reacties

De Backoff-malware die kassasystemen van winkels kan infecteren om zo creditcardgegevens van klanten te stelen en waar de Amerikaanse Secret Service onlangs voor waarschuwde is bij tal van bedrijven aangetroffen, zo meldt het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab.

De virusbestrijder wist een aantal domeinen waar oudere Backoff-exemplaren op besmette computers mee communiceren te "sinkholen", waardoor het verkeer op de servers van Kaspersky uitkwam. De malware bleek actief te zijn bij een globaal transportbedrijf, een Britse liefdadigheidsorganisatie, een Amerikaanse keten van Mexicaans voedsel, een internetprovider in Alabama, een keten van drankzaken en een Canadees bedrijf dat een grote restaurantketen exploiteert.

Volgens de onderzoekers zijn de resultaten schokkend. Kaspersky zou namelijk minder dan 5% van de Command & Control-kanalen zien en de domeinen die het wist te sinkholen zijn alleen van exemplaren die in het eerste kwartaal van dit jaar verschenen. De meeste Backoff-slachtoffers bevinden zich in de VS en Canada. De malware laat volgens de onderzoekers zien dat kassasystemen een belangrijk doelwit voor malware-aanvallen zijn, wat met name geldt in de Verenigde Staten, dat nog steeds geen betaalkaarten met EMV-chip ondersteunt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.