image

Britse tiener veroordeeld wegens DoS-aanval op politiewebsite

vrijdag 29 augustus 2014, 14:25 door Redactie, 0 reacties

Een 19-jarige Brit is veroordeeld wegens het uitvoeren van Denial of Service (DoS)-aanvallen op de website van de Metropolitan Police Service (MPS), waardoor die ontoegankelijk voor bezoekers werd. Jordan Jones voerde de aanvallen gedurende een periode van twee dagen uit, vanaf zijn eigen computer.

De aanvallen begonnen op 12 augustus vorig jaar en zorgden er in eerste instantie voor dat de website traag reageerde, maar uiteindelijk werd die in z'n geheel onbereikbaar voor het publiek. Agenten van de Cyber Crime Unit van de MPS begonnen een onderzoek, wat uiteindelijk op 18 maart van dit jaar tot de arrestatie van Jones leidde. Tijdens de arrestatie werd ook een versleutelde laptop in beslag genomen.

Jones bekende uiteindelijk schuld en is nu ook door de rechter schuldig bevonden. De rechter wijst op 1 oktober van dit jaar vonnis. "De meeste DoS-aanvallen zijn op bedrijven gericht en de downtime van hun websites kan en zorgt vaak voor een daling van de inkomsten", zegt politierechercheur Sanjiv Gohil. "In dit geval was het publiek de dupe." Volgens de rechercheur gebruiken dagelijks duizenden mensen de MPS-website om aangiften te doen of advies over misdrijven te zoeken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.