image

Nationale Politie gaat jihadisme op internet aanpakken

vrijdag 29 augustus 2014, 15:42 door Redactie, 4 reacties

Een speciaal team van de Nationale Politie gaat zich bezighouden met het aanpakken van haatzaaiende en gewelddadige jihadistische informatie op sociale media en websites, zo heeft het kabinet vandaag laten weten. De maatregelen zijn onderdeel van de integrale aanpak jihadisme en radicalisering.

Het is de bedoeling dat producenten en verspreiders van online jihadistische propaganda en de digitale platforms die zij gebruiken worden geïdentificeerd. Deze informatie zal vervolgens actief worden gedeeld met de handelingsbevoegde instanties en relevante dienstverleners, waaronder internetdiensten.

Vrijwillige gedragscode

Het team van de politie zal daarnaast het Openbaar Ministerie inlichten over mogelijke strafbare uitingen. Het kabinet meldt dat als hostingbedrijven en internetdiensten geen gehoor geven aan de vrijwillige gedragscode om materiaal te verwijderen er een strafrechtelijk bevel kan volgen. Verder maakt het team afspraken met internetbedrijven over het effectief blokkeren van jihadistisch materiaal.

Internetbedrijven die na te zijn gewaarschuwd terroristische organisaties blijven faciliteren door het verspreiden van jihadistische content zullen volgens het kabinet worden aangepakt. Ook wordt er een geactualiseerde lijst van online jihadistische websites gepubliceerd. Daarmee zouden gemeenschappen, professionals en ouders hun omgeving kunnen waarschuwen.

Reacties (4)
29-08-2014, 16:00 door Eric-Jan H te D - Bijgewerkt: 29-08-2014, 19:56
Veel succes op het DarkNet ???? ???? meneer politieman.

Ah jammer de editor ondersteunt wel Arabisch schrift. De site niet.
30-08-2014, 07:56 door Nietsnut - Bijgewerkt: 30-08-2014, 07:58
Tja als je weet wat je doet zal dit niet meevallen dit is tevens ook het nadeel van technieken zoals Tor en nog beter een laptop geheel met Tails.
Het effect wat internetbedrijven kunnen voelen is wel reëel maar het internet is groot heel groot
31-08-2014, 13:19 door Anoniem
Mission impossible. Darknet,Tor,VPN,encryptie enz.
01-09-2014, 12:23 door Anoniem
en het begin van het einde is daar. Jihadisme, is dat ook niet vrijheid van meningsuiting? Gaat mijnheer opstelten ook achter al die zionisten aan die mijn tijdlijn vervuilen? waar gaat dit naar toe. Waarom is het oké om te roepen dat de islam uitgeroeid word, maar mogen zij niet ropen dat het jodendom uitgeroeid moet worden?

J.

Ps. ik ben tegen alle vormen van extremisme. Maar vrijheid van meningsuiting moet voor iedereen gelden en niet alleen als het in je straatje valt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.