image

22-jarige internetoplichtster op heterdaad betrapt

woensdag 13 februari 2013, 11:44 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft een 22-jarige vrouw uit Den Haag gearresteerd wegens oplichting. De vrouw bestelde via internet allerlei goederen en liet die bij willekeurige personen bezorgen. Nadat de goederen waren afgeleverd belde de vrouw aan bij de woning waar de goederen bezorgd waren. Ze vertelde tegen de bewoner dat een pakket verkeerd bezorgd was en dat zij het kwam ophalen.

In de meeste gevallen kreeg de vrouw de goederen overhandigd. De rekening van het pakket bleek echter niet betaald te zijn. De bewoner kreeg enkele dagen later de rekening gepresenteerd.

Heterdaad
Een bewoner van Naaldwijk kreeg een pakket bezorgd en vertrouwde dit niet en belde onmiddellijk de politie. Op het moment dat agenten met de melder in gesprek waren kwam de oplichtster de ‘verkeerd’ bezorgde goederen ophalen. Agenten hielden de vrouw vervolgens aan.

De vrouw is afgelopen maandag voorgeleid aan een rechter-commissaris, zij zit nog vast. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw meerdere slachtoffers in het Westland heeft gemaakt. De recherche onderzoekt de zaak.

Reacties (1)
18-02-2013, 23:11 door Anoniem
Een dergelijke oplichting is te voorkomen: Als iemand aanbelt om een pakketje bij mij te bezorgen, dan staat daar een adres op. De bode bezorgt het bij mij omdat de geadresseerde niet thuis is. Is het aan mij gericht, met MIJN naam en adres erop, dan krijgt iemand anders het NIET mee!
Staat er een vreemde naam en WEL mijn adres op? Dan licht ik de afzender in. Die mag beslissen wat er mee gebeurt. Dan ligt het risico daar.
Is het aan degene gericht die het komt ophalen (gewoonlijk een buur) dan kan het gewoon worden afgegeven.
Pakketten waarvoor getekend moet worden, krijg ik natuurlijk niet als de naam onjuist is.
Ik stuur verkeerd geadresseerde pakketten pas terug na advies van de afzender. Dit is een extra maatregel om misbruik te voorkomen. Het moet eerst gecontroleerd worden. De afzender moet weten dat het adres onjuist was, en dat het pakket DUS niet door mij is besteld! Overigens betaal ik geen rekeningen die niet aan mij geadresseerd zijn, ongeacht of het pakket wel of niet bij mij bezorgd is. Verkeerde naam? Niet betalen. Ze kunnen de goederen terugkrijgen, maar ik draai niet op voor enige kosten. Ik ben bereid het ongefrankeerd terug te sturen, als de afzender dat wenst.
Als ik al van tevoren weet dat ik het niet heb besteld, neem ik het wel aan, maar licht ik direct de afzender in. Die mag beslissen wat er verder gebeuren moet, maar het moet voor mij zonder kosten zijn. Ik heb er immers niet om gevraagd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.